Τετραήμερο Υγείας & Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, από κάθε άποψη, το τετραήμερο που ήταν αφιερωμένο στην Υγεία και την Αιμοδοσία με σύμμαχο τον εθελοντισμό, από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018 στην Κέα.

Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής πραγματοποιήθηκαν 727 δωρεάν ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους (216 παιδιά και 68 ενήλικες).

Ιατροί και οδοντίατροι του Γενικού Νοσοκομείου «ΤΖΑΝΕΙΟ» και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων συμμετείχαν εθελοντικά στη δράση αυτή, που υλοποιήθηκε στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και στην Κινητή Ιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκεκριμένα, το κινητό πολυϊατρείο, στελεχώθηκε με γιατρούς και οδοντίατρο από την Οδοντιατρική Κλινική, την Παιδιατρική Κλινική, και την Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «ΤΖΑΝΕΙΟ», ενώ η Κινητή Ιατρική Μονάδα στελεχώθηκε από Ωτορινολαρυγγολόγο από τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων. Εθελοντές του Δήμου Κέας και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας φρόντισαν για την ομαλή διεξαγωγή όλων των διαδικασιών. Ευχαριστούμε πολύ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που αποδέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου Αιμοδοτών μας και βρέθηκε για τέσσερις ημέρες στο νησί μας.

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κορησσία Γιορτή Αιμοδοτών με έκθεση ζωγραφικής μαθητών με θέμα την αιμοδοσία, βραβεύσεις αιμοδοτών και σχετική ομιλία από την κυρία Σώζα Μουζάκη, υπεύθυνη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας, καθώς και από τον καθηγητή ιατρό κύριο Μανώλη Λέανδρο.

Τις δύο τελευταίες μέρες της διοργάνωσης, με πρωτοβουλία του Δήμου Κέας και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας, πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία με συμμετοχή ρεκόρ για το νησί της Κέας. Συγκεντρώθηκαν 126 μονάδες αίματος, ο μεγαλύτερος αριθμός μονάδων που έχει συγκεντρωθεί ποτέ! Η συμμετοχή των συμπολιτών μας ήταν πραγματικά συγκινητική.

Ευχαριστούμε το τμήμα αιμοδοσίας του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά, που έρχεται δύο φορές το χρόνο στην Κέα για το σκοπό αυτό, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) για την υποστήριξη τους, όπως και το Π.Π. Ιατρείο Κέας για την παραχώρηση του χώρου τους την τελευταία ημέρα αιμοδοσίας.

Ακόμα, ευχαριστούμε τους χορηγούς της διοργάνωσης: Καρυστία Ν.Ε., Goldair Handling, Kea Events, Αιγαίον Catering, Σβούρα, Σύλλογος Γυναικών Κέας “Η Μελίτη” και τους κύριους Βρεττό Βασίλη, Δεμένεγα Δημήτρη, Κόλλια Ανδρέα, Τσούρτη Τάσο, Marcie Mayer, Πολίτη Κοσμά και Μουζάκη Ανδρέα για τον μπουφέ των αιμοδοτών μας. Πολύτιμη ήταν, τέλος, η συνεισφορά όλων των εθελοντών και κυρίως όλων όσων αιμοδότησαν.

Δίνουμε ξανά ραντεβού τον Μάρτιο του 2019!