Στείρωση αδέσποτης γάτας - Απολογισμός

Κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε η δράση για τη στείρωση αδέσποτης γάτας, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Κέας και με τη βοήθεια αρκετών εθελοντών. Στειρώθηκαν συνολικά 78 αρσενικές και θηλυκές γάτες οι οποίες, εκτός από τη στείρωση, δέχτηκαν και φροντίδα που αφορούσε την υγιεινή τους κατάσταση. Τα ζώα μετά από τη φροντίδα που τους παρασχέθηκε, μεταφέρθηκαν στο περιβάλλον τους.

Ευχαριστούμε θερμά την Κτηνίατρο, κυρία Αργυρή Κοτζαμπασάκη και τους συνεργάτες της, Σταθόπουλο Ανδρέα, Δεσποτίδου Μαρία, Βελσεμέ Μαρκεζίνη, Μανολοπούλου Άννα, Τσολακίδη Μύρωνα, για την εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών τους.

Πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά των: Ελένη Θεοδοσιάδη, Ελένη Τάξερη, Κατερίνα Μαντωνανάκη, Δέσποινα Γεωργακάκου, Ευάγγελος Ανδρέου, Καλλιρόη Κορωνιού, Μαργαρίτα Δεμένεγα, Λιάνα Νίκολη, Χρύσα Χατζηπαύλου, Alison Patterson, Πουλάκης Νίκος, Φραγκού Εύα, που εθελοντικά βοήθησαν για τη συλλογή, τη φροντίδα και τη νοσηλεία των γατών ή δώρισαν αναλώσιμα είδη τα οποία απαιτήθηκαν για τη δράση.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μία από τις υποχρεώσεις του Δήμου που προκύπτουν από τη σχετική νομοθεσία και θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς την εθελοντική προσφορά αρκετών ανθρώπων. Η δράση αυτή θα επαναλαμβάνεται τακτικά, στο πλαίσιο της ευαισθησίας του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και επειδή θεωρείται απαραίτητο να φροντίζουμε την υγεία των ζώων συντροφιάς, καθώς και τη δημόσια υγεία.