Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κέα

Λίγες ημέρες μετά την υποδοχή του νέου έτους στην Κέα, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετική αφήγηση του παραμυθιού «Η Ωραία Κοιμωμένη». Δύο αφηγητές και μια μπαλαρίνα πλαισίωσαν το κλασσικό παραμύθι στην ελληνική του έκδοση. Η παράσταση δόθηκε στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας, με την υποστήριξη του Δήμου Κέας και του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων & Παραμυθιών.

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανίων, οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες. Η κακοκαιρία “Ηφαιστίωνας” ύψωνε τεράστια κύματα και ο άνεμος να ξεπέρασε τα 9 μποφόρ. Στην Κορησσία, μετά τη Θεία Λειτουργία, μερικοί θαρραλέοι πιστοί και ο Πατέρας Αθανάσιος κατέβηκαν στην προβλήτα όπου έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων. Η θάλασσα μαινόμενη σκέπαζε το λιμενοβραχίονα και έλουζε το δρόμο της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης. Φέτος ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δεν αποπειράθηκε κανένας κολυμβητής να βουτήξει για το Σταυρό. Το Σταυρό έριξε στη θάλασσα ο Πατέρας Αθανάσιος συνεπικουρούμενος από τη Δήμαρχο Κέας, Ειρήνη Βελισσαροπούλου.  Στο τέλος, ο ιερέας έριξε στη θάλασσα και έναν ξύλινο σταυρό τον οποίο πήραν τα κύματα.

Λίγο αργότερα έγινε η κοπή της πίτας στο Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης. Ευχαριστούμε θερμά τους Νίκο Σέρβο, Στέλιο Πολίτη και Αιμιλιανό Λαγκώνη, οι οποίοι πλαισίωσαν τα Τζιώτικα Κάλαντα με τσαμπούνα και τουμπί.

Gepostet von Αννα Αθανασοπούλου am Montag, 6. Januar 2020

 

Παρομοίως έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων και στον Οτζιά παρουσία πιστών. Στο τέλος ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του Οτζιά έκοψε πίτα και ανταλλάξαμε ευχές για το Νέο Έτος.
Μετά από όλα αυτά ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων. Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την πολιτιστική δραστηριότητα καθ όλη τη διάρκεια του έτους και για όλες τις ηλικίες.