Ενισχύεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κέας

Αν και θεωρητικά διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού, οι κίνδυνοι για πυρκαγιές υφίστανται ακόμα. Παρακαλούμε πολύ και τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά. Ο Δήμος Κέας που έχει την ευθύνη της συντήρησης του εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, έχει πρόσφατα αποκτήσει ένα νέο πυροσβεστικό όχημα με δωρεά που έγινε από τον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο, μετά από αίτημα που του έγινε από τους εθελοντές πυροσβέστες.

Το όχημα εφοδιάστηκε με πυροσβεστικό εξοπλισμό αξιοποιώντας τις χρηματοδοτήσεις για πυροπροστασία από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Από την ίδια χρηματοδότηση τοποθετήθηκαν 20 πυροσβεστικές φωλιές στους αντίστοιχους πυροσβεστικούς κρουνούς, στον οικισμό της Ιουλίδας. Συγχρόνως, μετά από ενέργειές μας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέθεσε έναν εποχιακό πυροσβέστη και ένα όχημα της υπηρεσίας τους και μαζί με ένα παλαιότερο όχημα, που ανακατασκευάστηκε από το Δήμο, αποτελούν μία ικανή μικρή μονάδα πυρόσβεσης.

Όμως η πλέον σημαντική πυροσβεστική δύναμη της Κέας είναι η εθελοντική της ομάδα η οποία αποτελείται από 15 εθελοντές – πυροσβέστες στους οποίους τώρα πλέον έχουν προστεθεί και πέντε νεότεροι. Η εκπαίδευσή τους, αλλά κυρίως η πάντα θετική ανταπόκριση τους σε οποιοδήποτε συμβάν έχει χαρακτηριστεί και βαθμολογηθεί στο παρελθόν με άριστα. Όλα αυτά ευχόμαστε να είναι αχρείαστα και σε πνεύμα συνεργασίας οι κάτοικοι της Κέας να είναι προσεκτικοί και να φροντίζουν για την αποφυγή πυρκαγιών.