Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, το νησί μας βρίσκεται σε ρυθμούς προετοιμασίας για να δεχτεί φίλους, συγγενείς και επισκέπτες. Το προσωπικό του Δήμου Κέας αδιάκοπα καθαρίζει και ασβεστώνει πλατείες, σοκάκια, σκαλιά και πεζούλια ομορφαίνοντας τους οικισμούς μας.

Όμως, οπως παραδοσιακά έκαναν οι Τζιώτες κάθε Πάσχα πολλά χρόνια τώρα, καθένας από εμάς θα πρέπει να φροντίσει τον ευπρεπισμό της ιδιοκτησίας του. Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ή κατοικιών καλό θα ήταν να καθαρίσουν και να ασπρίσουν τους χώρους που τους ανήκουν, συνδράμοντας το έργο του Δήμου που ούτως ή άλλως έχει περιορισμένους πόρους.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, για ακόμα μία φορά ότι:

  • σύμφωνα με τη νομοθεσία τα αδρανή και ογκώδη υλικά (μπάζα), όπως και τα κλαδιά, θα πρέπει να καταλήγουν στους αδειοδοτημένους χώρους που υπάρχουν στο νησί μας και όχι δίπλα σε κάδους, σε ρέματα, σε ιδιοκτησίες άλλων ή σε δημόσιους χώρους.
  • οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά και σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται εδώ: Τι απορρίμματα πετάμε σε κάθε κάδο;
  • οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων, σύμφωνα με την νομοθεσία, θα πρέπει να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των ζώων τους, ειδικά όταν βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, μέσα στους οικισμούς κλπ.

Διατηρούμε το νησί μας καθαρό, σεβόμαστε τους κοινόχρηστους χώρους, σεβόμαστε κατοίκους και επισκέπτες, σεβόμαστε τον κόπο των εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας!

Έτσι, όλοι μαζί θα  υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας σε ένα όμορφο και καθαρό νησί και θα γιορτάσουμε το Πάσχα τιμώντας τις κυκλαδίτικες παραδόσεις μας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα!