Ειρήνη Βελισσαροπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε στη σχολή Βιβλιοθηκονομίας στο ΤΕΙ Αθηνών. Από νωρίς ασχολήθηκε με τη Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών, ως Επαρκιούχος, και όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο νησί της μητέρας της ξεκίνησε επαγγελματική δραστηριότητα ως Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Η καθημερινή της ενασχόληση με τα παιδιά της Κέας, καθώς και η αγάπη της για αυτά, την ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, Αντιδήμαρχος, Επικεφαλής αντιπολίτευσης και από το Σεπτέμβριο του 2019, Δήμαρχος Κέας.

Η μακρά θητεία της σε διαφορετικές θέσεις στο Δήμο, καθώς και η ενεργή συμμετοχή της σε συλλόγους εντός και εκτός της Κέας, της προσέφεραν μια βαθιά γνώση των προβλημάτων, αλλά και των δυνατοτήτων του νησιού.

Είναι παντρεμένη με το Νίκο Βουτυρά, ηλεκτρολόγο – μηχανικό και έχει δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο, απόφοιτο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχο Μεταπτυχιακού στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και την Ελένη, απόφοιτο της σχολής Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.