Τριήμερο αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία & Ευεξία

 

Παρασκευή 25 Μαΐου • 19.30

Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» – Κορησσία

Ομιλία με θέμα «Διατροφή, ψυχική υγεία και ευεξία»  

Ελεύθερη είσοδος. Εισηγητής: Αντώνη Λιοδάκης, ψυχίατρος & ψυχοθεραπευτής, δ/ντής του ΚΨΥ Ρεθύμνου, πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Ψυχοδράματος & Κοινωνιοδράματος.

 

Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Μαΐου

Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κέας – Κορησσία

Σάββατο10.30 – 18.00 • Κυριακή 10.00 -13.00

Βιωματικό σεμινάριο ψυχοδράματος

Συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας. Συντονιστής: Αντώνη Λιοδάκης Η ομάδα θα φιλοξενεί και επισκέπτες από την Αθήνα. Πληροφορίες τηλ. 693 75 26919, 22880 21589

Πρόκειται για μια ομαδική εκπαιδευτική – ψυχοθεραπευτική εμπειρία που στόχο έχει την γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων. Το ψυχόδραμα ως εργαλείο – τεχνική αναπτύχθηκε από το Moreno και αναδιαμορφώνεται σήμερα ως μια νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Χρησιμοποιώντας τη λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, προτάσσει την ανάπτυξη του αυθορμητισμού, τη δημιουργικότητα και την αναβίωση προσωπικών συναισθημάτων επι σκηνής. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν και λειτουργούν μια μικρή εναλλακτική θεραπευτική κοινότητα προάγοντας νέες συλλογικότητες. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη επιχειρήσεων και στον καθένα που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει προς την εσωτερική του μεταμόρφωση και την προσωπική του ολοκλήρωση.

Κυριακή 27 Μαΐου • 18.30

Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» – Κορησσία

Σεμινάριο ευεξίας, χορού & αλληλεπίδρασης «Χορεύοντας με τον ΙΚΑΡΟ»

Ένα σύγχρονο παραμύθι για να ανακαλύψουμε μια άλλη εκδοχή του ταξιδιού του Ικάρου, με χορό, μουσική και φαντασία. Eλεύθερη είσοδος για ενήλικες & παιδιά 6 ετών και άνω. Εμψυχώτρια: Βασιλική Καλπάκη, φυσιοθεραπεύτρια & ιδρύτρια του χώρου “Κινητοποίηση στην Υγεία”.

Λίγα λόγια για τους συντονιστή / εμψυχώτρια

O κος Λιοδάκης είναι ψυχίατρος και διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου. Εδώ και 15 χρόνια ασχολείται με το ψυχόδραμα και συντονίζει ομάδες ανά την Ελλάδα, με βάση την Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά. Δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο της Κοινωνικής ψυχιατρικής και είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ψυχοδράματος & Κοινωνιοδράματος στην Ελλάδα.

Η κα Καλπάκη είναι φυσιοθεραπεύτρια και διεξάγει προγράμματα ευεξίας στο Κέντρο «Κινητοποίηση» στην Αθήνα και τα καλοκαίρια στην Ικαρία, από όπου και κατάγεται.

Τριήμερο αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία & Ευεξία