Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 και στις 18 Μαΐου η Ενημερωτική διημερίδα για την Εθελοντική Αιμοδοσία στην Κέα.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών στο Πνευματικό Κέντρο “Στυλιανός Ρέστης”, στην Κορησσία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας, κα Σώζα Μουζάκη, παρουσίασε πληροφορίες για τον Σύλλογο, για τις μονάδες που έχουν συγκεντρωθεί και τους συμπολίτες που καλύφθηκαν από αυτές. Αναφέρθηκε επίσης στους μελλοντικούς στόχους και τις δράσεις του Συλλόγου.

Από το 2005 έως σήμερα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας έχει καλύψει 757 μονάδες για ασθενείς και το συγγενικό περιβάλλον των εθελοντών αιμοδοτών, ενώ σε εξορμήσεις του έχει καταφέρει να συγκεντρώσει έως και 100 μονάδες.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου οι μαθητές των Λυκείων και του Γυμνασίου του νησιού ενημερώθηκαν για την αιμοδοσία στην ομιλία της κας Φωτεινής Σπυριδοπούλου, επισκέπτριας υγείας. Η κα Σπυριδοπούλου επισκέπτεται την Κέα στις εξορμήσεις του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά.

Στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας έχει προγραμματίσει τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων της Κέας στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την αιμοδοσία.

Στο διήμερο αυτό, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κέας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κέας, οι μαθητές του νησιού αλλά και όσοι πολίτες επιθυμούσαν ενημερώθηκαν για την εθελοντική αιμοδοσία. Ευχαριστούμε τους χορηγούς Σύλλογος Γυναικών “Η Μελίτη” και “Ρόδι Κέας” για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διοργάνωση.

Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία στην Κέα προγραμματίζεται να γίνει το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.