Η Δήμαρχος Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, την Παρασκευή 16/9 έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και μίλησε για την Κέα κατά την Επανάσταση του 1821 και άλλα θέματα.

Αναφέρθηκε στη δημιουργία του Ψηφιακού Αποθετηρίου του Δήμου Κέας, το οποίο βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, εξήγησε τι είναι και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολίτες και ερευνητές. Στη συνέχεια συζήτησαν για την ιστορία του νησιού, δηλαδή για τον Λάμπρο Κατσώνη, τον ευφυή τρόπο που βγήκε από το στενό πέρασμα της Κόκκας, τους Τούρκους που κατέκαψαν το νησί, τους κατοίκους που μαρτύρησαν εξαιτίας του θυμού τους και την Μακρόνησο την οποία έδωσε το Ελληνικό Κράτος στην Κέα ως αντιστάθμισμα για τα δεινά που είχε υποστεί.

Μίλησε έπειτα για την υπαίθρια έκθεση ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΤΗΣ ΚΕΑΣ. Τέλος, αναφέρθηκε στους πρόσφυγες που ήρθαν στο νησί μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή καθώς και στους Τζιώτες που πολέμησαν στην Μικρά Ασία, όπως ο παππούς της Δημάρχου, στον οποίο είχε απονεμηθεί Πολεμικός Σταυρός.