Η Δήμαρχος Κέας, Ειρήνη Βελισσαροπούλου, μίλησε στην Κοινή Γνώμη για το γεγονός ότι ο Δήμος Κέας δεν περιλαμβάνεται μέσα στη λίστα του Υπουργείου, για τη β’ φάση της κρατικής επιχορήγησης. Αναλυτικότερα η κυκλαδίτικη εφημερίδα ανέφερε:

Ο Δήμος Κέας αποτελεί έναν από τους μικρότερους Δήμους των Κυκλάδων, που ωστόσο δεν περιλαμβάνεται μέσα στη λίστα του Υπουργείου, για τη β’ φάση της κρατικής επιχορήγησης.

«Με έκπληξη είδαμε ότι δεν είμαστε μέσα στα νησιά που θα λάβουν δεύτερη δόση επιχορήγησης των δαπανών τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας», σημειώνει η Δήμαρχος Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου. Όπως εξηγεί, «παρ’ όλα αυτά έχουμε κάνει αρκετές δαπάνες ως Δήμος».

Ιδιαίτερα μετά και την επιβεβαίωση κρούσματος στο νησί «επιδοθήκαμε σε απολύμανση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και του Κέντρου Υγείας μας. Από την αρχή έχουμε σταθεί στην ενίσχυση της υγείας προσπαθώντας να βοηθήσουμε μέσα από δικές μας δαπάνες, ώστε να απαλύνουμε κατά το δυνατόν το πρόβλημα. Τόσο με προσλήψεις συμβασιούχων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, όπως μας δόθηκε η δυνατότητα να κάνουμε, όσο και με την προμήθεια μασκών και αντισηπτικών για τα παιδιά και βέβαια τις απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους ευθύνης του Δήμου που έχουμε πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα».

Όπως τονίζει η Δήμαρχος Κέας, «σίγουρα τα έξοδα που έχουμε κάνει είναι πάρα πολλά και το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Θα πρέπει να υπάρξουν οι αντίστοιχες επιχορηγήσεις και πιστώσεις και προς εμάς». Επιπλέον, αναφέρει και εκείνη, πως «και τα έσοδά μας φέτος είναι αρκετά λιγότερα. Είναι πολύ δύσκολη η παρούσα συγκυρία».

Παράλληλα η κ. Βελισσαροπούλου σημειώνει ότι πέραν από τις αυξημένες δαπάνες των Δήμων για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να διαπιστωθεί αν οι μονάδες υγείας των νησιών είναι κατάλληλα εξοπλισμένες και επανδρωμένες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες. «Προκειμένου να έχουμε κατάλληλα επανδρωμένες μονάδες καλούμαστε να παρέχουμε οικονομικά κίνητρα προς το προσωπικό, τα οποία και αυτά βγαίνουν από τα δημοτικά ταμεία», επισημαίνει η Δήμαρχος, καταλήγοντας, πως όλα αυτά τα έξοδα και τα διαφυγόντα κέρδη, θα ισοσταθμιστούν εκ των πραγμάτων από περικοπές στα έργα, τα οποία τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν τα μικρά νησιά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Κοινής Γνώμης εδώ.