Η Δήμαρχος Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου συμμετείχε τον Ιούλιο στις εργασίες του 6ου summer school που συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Δήμο Αγίου Νικολάου. Επισκέφθηκε, στο πλαίσιο αυτό, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβό και ζήτησε να λάβει πληροφορίες για το τεχνικό κομμάτι της συμμετοχής του Δήμου στο Θερινό Σχολείο, ώστε να θέσει κι εκείνη τις βάσεις ανάλογης συνεργασίας στον Δήμο Κέας μελλοντικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την Σπιναλόγκα, στην οποία ξεναγήθηκε μαζί με άλλους συμμετέχοντες στο πλαίσιο του προγράμματος του θερινού σχολείου, αλλά και στις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου για την στήριξη και την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου, μεταφέροντας στον κ. Ζερβό, τις προσπάθειες του Δήμου Κέας κι εκείνης προσωπικά για την ανάδειξη του δικού τους μνημείου “πόνου και λησμονιάς”, στην ιστορική Μακρόνησο.

Στην συζήτηση τους η Δήμαρχος εξήρε τόσο την διοργάνωση, όσο και την εικόνα της πόλης, με τον Δήμαρχο να αποδίδει τα εύσημα στο λίγο αλλά πολύ ικανό προσωπικό του Δήμου, που παρά τις αντιξοότητες δίνει τον καλύτερο του εαυτό καθημερινά. Όπως δήλωσε ο κ. Ζερβός στόχος είναι η ανάδειξη της λαογραφίας, της ιστορίας και του φυσικού κάλλους κάθε περιοχής του Δήμου, με στοχευμένες συνεργασίες, που όχι μόνο θα προσελκύσουν υψηλού επιπέδου επισκέπτες, αλλά θα προσθέσουν το “λιθαράκι” τους στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, όπως συμβαίνει εξ άλλου και με την φιλοξενία ακαδημαϊκών, φοιτητών ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού που συμμετέχουν στο 6ο θερινό σχολείο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι Δήμαρχοι, αφού αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα, ανανέωσαν την συνάντηση τους στα όργανα της ΚΕΔΕ, στον κοινό αγώνα προβολής, ανάδειξης κι αντιμετώπισης των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη νησιωτική Ελλάδα.

www.agiosnikolaos.gr