Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος στην Κέα

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, με την επταμελή ορχήστρα του, μας χάρισε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου μια ξεχωριστή βραδιά στην Κέα. Σε μια συγκλονιστική συναυλία με τίτλο «5 Λαικές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν», παρουσιάστηκε στο κοινό της Κέας ένα σπάνιο αφιέρωμα στη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν θερμή και ο μαέστρος, μεταδίδοντας το πάθος και την αγάπη του για τη μουσική, καταχειροκροτήθηκε. Ήταν μία διοργάνωση από το Δήμο Κέας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού “Μια Γιορτή για την Καρθαία”. Λόγω των καιρικών δυσχερειών η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Κόκκα, στο Βουρκάρι, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Ήταν μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη εικόνες, εντάσεις και στιγμές, ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου του Σταύρου Ξαρχάκου, καθώς και του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη.

Την επταμελή ορχήστρα απαρτίζουν οι διακεκριμένοι μουσικοί: Νεοκλής Nεοφυτίδης (πιάνο), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κλασική κιθάρα, νυκτά έγχορδα), Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα), Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς).

Το σύνολο των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για την πρόσκληση ιατρών για τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Ευχαριστούμε πολύ όσους με την αγορά των εισιτηρίων τους στήριξαν το σκοπό αυτό.

Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος στην Κέα

Επιθυμούμε ακόμα να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργάστηκαν, υποστήριξαν και μας βοήθησαν για τη διοργάνωση αυτή.
Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Τον Έπαρχο Κέας, κύριο Ιωάννη Ευαγγέλου, για τη συμβολή του στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της εκδήλωσης.
Τους Δημοτικούς Συμβούλους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης και της σημερινής
Τον κύριο Σταύρο Ξαρχάκο και την επταμελή ορχήστρα του για τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν
Το φίλο του νησιού μας, κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο, με του οποίου τη γενναιόδωρη χορηγία και την παραχώρηση χώρου οργανώθηκε αυτή η συναυλία
Τους υποστηρικτές KEOS Culture και Σύνδεσμο των Απανταχού Κείων, αλλά και τους χορηγούς της διοργάνωσης ARLA Foods και BRINKS Hellas
Τον παραγωγό της εκδήλωσης, κύριο Λεωνίδα Πετρόπουλο
Τους εθελοντές, που με την αμέριστη προσφορά τους μας συμπαραστάθηκαν στην εξυπηρέτηση των θεατών – επισκεπτών
Το προσωπικό του Δήμου, το οποίο ανέλαβε την προετοιμασία της διοργάνωσης και του χώρου
Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, για τη συνεργασία τους και την υποστήριξη του θεσμού “Μια Γιορτή για την Καρθαία”.

Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε, προσθέτοντας με έμφαση ότι ο καθένας τους έκανε κάτι παραπάνω από αυτό που όφειλε για την επιτυχία της βραδιάς, γεγονός που αποτελεί έμπνευση και κίνητρο για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.
Τους ευχαριστούμε όλους!

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από την όμορφη αυτή βραδιά: