Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου - Κέας στην Καρθαία για τη γιορτή του Αγ. Πνεύματος

Στην Κέα και στην αρχαία πόλη της Καρθαίας βρέθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου – Κέας κ.κ. Δωρόθεος Β’. Στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας, απέναντι από το αρχαίο θέατρο και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο, τέλεσε Θεία Λειτουργία μαζί με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας Ελευθέριο Δεμένεγα και τους διακόνους του. Η Λειτουργία τελέστηκε παρουσία των νεοεκλεγέντων Επάρχου Κέας – Κύθνου και νυν Δημάρχου Κέας κυρίου Γιάννη Ευαγγέλου, της νεοεκλεγείσας Δημάρχου κυρίας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών, κατοίκων και παραθεριστών, οι οποίοι έφτασαν στην Καρθαία δια ξηράς ή θάλασσας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου - Κέας στην Καρθαία για τη γιορτή του Αγ. Πνεύματος

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος μίλησε για το Άγιο Πνεύμα και την παρουσία Του στη ζωή της Εκκλησίας και του κάθε πιστού. Με αφορμή την αρχαιολογική ιδιαιτερότητα και το φυσικό κάλος της περιοχής, ο Σεβασμιότατος υπενθύμισε τις αρχαιοελληνικές «προφητείες» για την έλευση του Χριστού, όπως αυτές διατυπώνονται στον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και στην Απολογία του Σωκράτη.

Ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι με ζωντανή μουσική από ντόπιους οργανοπαίκτες και τοπικά κεράσματα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου - Κέας στην Καρθαία για τη γιορτή του Αγ. Πνεύματος

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνεισέφεραν στη γιορτή αυτή:

Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καβαλιέρος και Στέφανος Βρεττός
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Θώδος
Υπάλληλοι Δήμου Κέας Χριστίνα Τσούλου, Γιάννης Πορίχης, Γιάννης Αναγνώσταρος, Νίκος Κορασίδης, Λεονάρδος Κοζαδίνος, Κώστας Μορφωνιός
Νεκτάριος Πατηνιώτης (προσφορά φαγητού)
Τριαντάφυλλος Σέρβος (προσφορά πάγου)
Εξωραϊστικός Σύλλογος “Καρθαία”
Σύλλογος Γυναικών “Η ΜΕΛΙΤΗ”
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Φωτογραφίες: www.imsyrou.gr