Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων Ε.Φ.Ε.Τ.:
- 19 και 20 Οκτωβρίου με φυσική παρουσία στο γραφείο Σαντορίνης,
- 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, με φυσική παρουσία στη συνεδριακή αίθουσα στη Σύρο,
- 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.
Εκπαίδευση
Τα σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων διοργανώνονται από το Επιμελητήριο Κυκλάδων ήδη από το 2004, με 8500 συμμετέχοντες έως σήμερα, και είναι υποχρεωτικά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Κανονισμός 852/2004 ΕΚ και ΥΑ 14708/17-08-2007), για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και ποτών σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 10 ώρες διδασκαλίας και γραπτή αξιολόγηση για την έκδοση του πιστοποιητικού.
Ποιους αφορά
Η εκπαίδευση αφορά επιχειρηματίες και προσωπικό που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν ή εμπορεύονται τρόφιμα/ποτά σε επιχειρήσεις όπως: καταλύματα με πρωινό, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, κυλικεία, παντοπωλεία, σουπερ μάρκετ, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τυροκομεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία κ.α.
Εξαιρείται όποιος διαθέτει έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό κατάρτισης, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.