Περιορισμοί μετακινήσεων με πλοία και σκάφη αναψυχής ενόψει κορωνοϊού

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον προσωρινό περιορισμό μετακινήσεων επιβατών εντός της ελληνικής επικράτειας με πλοία και σκάφη κάθε τύπου προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στους περιορισμούς δεν περιλαμβάνονται οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών που μετακινούνται από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα. Οι περιορισμοί της απόφασης ισχύουν για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 21.4.2020 και ώρα 06:00. Δείτε την ΚΥΑ εδώ.

Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη η ειδική ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ στο Taxisnet, μέσω της οποίας οι μόνιμοι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών μπορούν να βρουν τη Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης. Πρόκειται για τη βεβαίωση, η οποία είναι απαραίτητη για όποιον είναι μόνιμος κάτοικος νησιού και επιθυμεί να μεταβεί στον τόπο της κατοικίας του. Οι ενδιαφερόμενοι μεταβαίνουν στη διεύθυνση https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, και στη συνέχεια εισέρχονται στο σύστημα με τους προσωπικούς κωδικούς τους.

Παράλληλα, εχτές η Δήμαρχος Κέας, Ειρήνη Βελισσαροπούλου, έκανε έκκληση μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, να μην γίνονται άνευ λόγου και ουσίας μετακινήσεις.

Δείτε το απόσπασμα εδώ, μετακινώντας τον κέρσορα στη χρονική στιγμή 1:23.30.