Ο Δήμος Κέας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κέας διοργανώνουν και φέτος εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού με την Ελένη Παύλου, Θεωρητικό και Ιστορικό Τέχνης, Θεατροπαιδαγωγό και Εμψυχώτρια Ομάδων. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 3,5 – 12 ετών και έχουν στόχο την απελευθέρωση της φαντασίας τους, την επαφή με τις τέχνες, αλλά και την ανάπτυξη της ομαδικότητας τους.

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μία μέθοδος που δίνει χώρο στις ανάγκες και τις ιδέες των παιδιών. Βασίζεται στο παιχνίδι και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Είναι μία «ομπρέλα» κάτω από την οποία το παιδί καταφέρνει να μοιραστεί τα βιώματά του και να δημιουργήσει νέα.

Είναι μία ευκαιρία για τα παιδιά να παίξουν, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να φανταστούν, να μεταμορφωθούν. Κάθε εργαστήριο είναι αυτοτελές και οργανώνεται γύρω από μία κεντρική θεματική ιδέα:
• εικαστικά, λογοτεχνία & μουσική
• φύση, περιβάλλον & εποχικότητα
• μύθος, παραμύθι & έθιμα

Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων: Ελένη Παύλου, 6988256512

Επιπλέον, αυτή τη χρονιά διοργανώνονται ομάδες παιχνιδιού και έκφρασης γονέων.

Οι ομάδες έχουν στόχο να μας θυμίσουν την σπουδαιότητα του παιχνιδιού σε κάθε ηλικία και ξεκινούν στις 15 Οκτωβρίου.

Οι συναντήσεις θα βοηθήσουν τους γονείς να απελευθερωθούν παίζοντας, να αποκτήσουν προσωπικό χρόνο και χώρο, να εκφραστούν μέσω της τέχνης του θεάτρου, να κουβεντιάσουν αυτά που τους απασχολούν και να συνδεθούν με τα παιδιά τους ουσιαστικότερα.

Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων: Ελένη Παύλου, 6988256512