Στείρωση γάτας

Από τις 2 έως τις 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κέα δράση για τη στείρωση αδέσποτης γάτας, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Κέας και με τη βοήθεια αρκετών εθελοντών. Στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού στην Ιουλίδα στειρώθηκαν συνολικά 70 αρσενικές και θηλυκές γάτες. Εκτός από τη στείρωση, δέχτηκαν φροντίδα που αφορούσε την υγιεινή τους κατάσταση. Τα ζώα στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο περιβάλλον τους.

Ευχαριστούμε θερμά την Κτηνίατρο, κυρία Αργυρή Κοτζαμπασάκη και τους συνεργάτες της, Δεσποτίδου Μαρία, Βελσεμέ Μαρκεζίνα, Μηναιοπούλου Μαρία Ευγενία, Τσολακίδη Μύρωνα, Βούρου Κυριακή, Αβραμίδου Ειρήνη για την εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών τους.

Πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά των: Καλλιρόη Κορωνιού, Πέτρος Παπακυριακού, Λιάνα Νίκολη Θεοδωρής Χρυσούδης Ελένη Θεοδοσιάδη, Ελένη Τάξερη, Δέσποινα Γεωργακάκου, Ευάγγελος Ανδρέου, Κατερίνα Μαντωνανάκη, Alison Patterson, Κυριάκος Δοκέρης, Χρύσα Χατζηπαύλου, Βίκυ Γροσομανίδη, Μαρία Δεμένεγα και όλων όσων εθελοντικά βοήθησαν για τη συλλογή, τη φροντίδα και τη νοσηλεία των γατών ή δώρισαν αναλώσιμα είδη τα οποία απαιτήθηκαν για τη δράση.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μία από τις υποχρεώσεις του Δήμου που προκύπτουν από τη σχετική νομοθεσία και θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς την εθελοντική προσφορά αρκετών ανθρώπων. Η δράση αυτή θα επαναλαμβάνεται τακτικά, στο πλαίσιο της ευαισθησίας του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και επειδή θεωρείται απαραίτητο να φροντίζουμε την υγεία των ζώων συντροφιάς, καθώς και τη δημόσια υγεία.