ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΛΑΙΚΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΕΑΣ – ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου -Περιφερειακή Ενότητα Κέας-Κύθνου , Δήμος Διδυμότειχου και Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την προηγούμενη εβδομάδα μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στις τσαμπούνες της Κέας και τις γκάιντες του Διδυμότειχου. Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου έγινε η συνάντηση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στον Άγιο Ανδρέα , ενώ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στην Κορησσία. Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου που είχε τη δυνατότητα να διασκεδάσει με τις τσαμπούνες και να γνωρίσει από κοντά τις γκάιντες. Ιδιαίτερη εντύπωση στους φιλοξενούμενούς μας από το Διδυμότειχο έκαναν οι μικροί τσαμπουνιέρηδες της Τζιας , εφόσον όπως μας είπαν στο δικό τους τόπο η παράδοση δεν έχει περάσει ακόμα στα χέρια της νεότερης γενιάς. Αυτό , όπως οι ίδιοι είπαν, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση .
Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνεργαστήκαμε για να φιλοξενήσουμε τους οργανοπαίκτες από το Διδυμότειχο και από το Μουσείο Λαικών Οργάνων Φοίβου Ανωγιανάκη. Πιο συγκεκριμένα το Σύλλογο Γυναικών Η Μελίτη, τις κυρίες από το τμήμα χορού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κέας, το Σύλλογο Επαγγελματιών Κέας καθώς και τους Γιάννη Κορασίδη και Γιώργο Παούρη και την εταιρία Kea tours με το πουλμαν τους καθώς και έναν συμπολίτη μας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι με την καλή συνεργασία όλων το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άψογο.
Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Διδυμοτείχου έχει προσκαλέσει Τζιώτες τσαμπουνιέρηδες σε ένα διήμερο εκδηλώσεων στα πλαίσια της Μουσικής Ανταλλαγής.