Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με σκοπό να αναδειχθεί ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Με αλληλεγγύη και ευαισθησία στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες θύματα βίας. Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα τους για μια ζωή χωρίς φόβο και ανασφάλεια, αλλά με ισότητα, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Ας μην είμαστε άλλο ανεκτικοί, ας μην σιωπούμε, ας είμαστε αδιαπραγμάτευτοι όταν πρόκειται για τα θεμελιώδη δικαιώματα ενός ανθρώπου.

Καμία μορφή βίας δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δικαιολογημένη, καμία γυναίκα ιδιοκτησία κανενός.

Θα ήθελα να κλείσω με μία 4λεπτη ταινία (από τη Lacta και το Κέντρο Διοτίμα), η οποία προβάλλεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και με στόχο να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση.

Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900

Μια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που δίνει τη δυνατότητα στα θύματα έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας ή σε τρίτα πρόσωπα, να επικοινωνήσουν σε 24ωρη βάση (καθημερινά, όλο το χρόνο) με εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους κλπ) που θα τους παράσχει πληροφορίες και υποστήριξη. Υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής επικοινωνίας μέσω e-mail στη διεύθυνση sos15900@isotita.gr