Όσοι δεν είδατε την παράσταση “Μίκης Θεοδωράκης – Ποιος τη ζωή μου…”, στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη πόλη, καλά κάνατε, γιατί η έκπληξη που σας περιμένει είναι μεγάλη, καθώς έμεινε το καλύτερο σημείο για να τη δει κανείς.
Αυτό δεν είναι άλλο από τη Μακρόνησο, ένα χώρο ιστορικής μνήμης για χιλιάδες αγωνιστές της μεταπολεμικής Ελλάδας αλλά και για τον ίδιο τον σπουδαίο μας συνθέτη.
Αυτός ο χώρος έχει επιλεγεί για την αυλαία της επιτυχημένης αυτής παράστασης, με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου EΈλληνα δημιουργού, που το καλοκαίρι ταξίδεψε σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας, για να καταλήξει σε έναν τόπο που σημάδεψε τη ζωή και την πορεία του Θεοδωράκη. 

Πρόκειται για μια διαδρομή στην ιστορία την νεότερης Ελλάδας μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με 25 ηθοποιούς και χορευτές, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς να μας ταξιδεύουν από «τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. 
Μια μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες και συγκίνηση που ακουμπά στο σήμερα με περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμούς του Μίκη Θεοδωράκη. 

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, η παράσταση βρίσκει το καταλληλότερο σημείο για να δοθεί και οι τυχεροί που θα επιλέξουν να τη δουν ας διαβάσουν τις πληροφορίες για το πως μπορούν να μεταβούν στο νησί. 

Η παράσταση στη Μακρόνησο είναι δωρεάν με δελτία προτεραιότητας που θα διατεθούν από τις 2 Σεπτεμβρίου στα ταμεία του Θεάτρου Badminton, πρακτορείο εισιτηρίων κας Λέπουρα από την Κέα και από το Δημαρχείο Λαυρίου γραφεία ΝΠΔΔ (ΘΟΡΙΚΟΣ). 
Συνολικός αριθμός δελτίων που θα διατεθούν: 2000 

Χρήσιμος οδηγός: 
1.
 Η παράσταση θα δοθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κοντά στο λιμανάκι της Μακρονήσου και συγκεκριμένα μπροστά από το κτίριο των «Αρτοκλιβάνων» 
2. Η παράσταση στη Μακρόνησο δίνεται δωρεάν για τους θεατές με δελτία εισόδου. Για κάθε δελτίο καταβάλλεται το ποσό των 12 €, που αντιστοιχεί στην ακτοπλοϊκή μεταφορά από Λαύριο προς Μακρόνησο και επιστροφή. 
3. Κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί μέχρι 4 δελτία των 12€. 
Σε όλα τα δελτία θα αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των επιβατών – θεατών, κατόχων των δελτίων. 
4. Δεν υπάρχουν κανονικά δρομολόγια πλοίων που να καλύπτουν τη μετάβαση στη Μακρόνησο από το Λαύριο ή από κάπου αλλού. Για αυτό ναυλώνονται πλοία αποκλειστικά για τη μεταφορά των θεατών της παράστασης. Το συμβολικό ποσόν των 12€ που καταβάλλεται, αντιστοιχεί κατά κύριο λόγο στην κάλυψη μέρους των εξόδων της ακτοπλοϊκής μεταφοράς των θεατών και του εξοπλισμού της παράστασης, από το Λαύριο προς τη Μακρόνησο με επιστροφή. 
5. Σε κάθε δελτίο αναγράφεται η ώρα αναχώρησης και επιστροφής του πλοίου για κάθε επιβάτη – κάτοχο του δελτίου. Οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής θα τηρηθούν αυστηρά και δεν θα επιτρέπονται αλλαγές. 
6. Στο πλοίο θα επιβιβάζονται μόνον επιβάτες και δεν θα επιβιβάζονται αυτοκίνητα και κάθε είδους τροχοφόρα. 
7. Τα δελτία εισόδου στο χώρο της παράστασης θα είναι αποκλειστικά για τους θεατές – επιβάτες και όσοι μεταβούν στη Μακρόνησο με δικά τους μέσα δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να εξυπηρετηθούν για την επιστροφή τους στο Λαύριο από τα πλοία τα οποία αυστηρά θα μεταφέρουν τους κατόχους των δελτίων εισόδου. 
8. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΤΕΛ Νομού Αττικής από τις 09:00 – 16:00 στο τηλέφωνο 6975 889330 υπόψη κ. Καρκαβά προκειμένου να κλείνουν θέσεις, για την μετάβαση τους στο Λαύριο. 9. Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, προτείνουμε στο κοινό να προτιμήσει ελαφρύ ντύσιμο (π.χ. πουκάμισο με μακριά μανίκια, ελαφριά ζακέτα) με αθλητικά παπούτσια ώστε να μπορεί να κινηθεί χωρίς προβλήματα. 
10. Πριν και μετά την παράσταση θα προβάλλονται video σχετικά με την ιστορία της Μακρονήσου, ενώ θα ακούγονται διάφορες σπάνιες και ανέκδοτες μουσικές εκτελέσεις έργων του Μίκη Θεοδωράκη. 
11. Στον χώρο της Μακρονήσου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την παροχή νερών, αναψυκτικών, σάντουιτς κ.α. 
12. Στο χώρο της Μακρονήσου, θα λειτουργεί μικρό ιατρείο στο καταφύγιο του κυνηγετικού συλλόγου Λαυρίου, στο οποίο θα υπάρχει κινητή ιατρική μονάδα αποτελούμενοι από εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και ταχύπλοο σκάφος για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. 
13. Στο χώρο θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων καθώς και χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση του κοινού. 
14. Ο ιστορικός χώρος – μνημείο πρέπει να διατηρηθεί καθαρός και ζητάμε τη συνεργασία όλων σας για τον λόγο αυτό. 
15. Ο χώρος της παράστασης θα φυλάσσεται και οι θεατές υποχρεούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις οδηγίες των υπευθύνων της παραγωγής και των Δήμων Κέας και Λαυρεωτικής. 

Όλοι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης συμμετέχουν αφιλοκερδώς. 

Η παράσταση διοργανώνεται από το Θέατρο BADMINTON σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κέας και το Δήμο Λαυρεωτικής. 

Ώρα έναρξης: 21:15 

• Πληροφορίες: www.abcd.gr, τηλ. 210 88 40 600 
• ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ: Τηλ. 2288360000.
Τα δελτία – εισιτήρια από την Κέα θα δίνονται από το πρακτορείο
 Μαρμαρίου . Υπεύθυνη: κα. Λέπουρα τηλ. 22880-21435.

• ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ Τηλ. 22920 27774