Φέτος, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΘΑΙΑ κάτοικοι και επισκέπτες της Κέας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δραματοποιημένο τζιώτικο πανηγύρι, τη μουσικοθεατρική παράσταση «Θερινή Πανήγυρις». Το αρχαίο θέατρο της Καρθαίας, ο χώρος αυτός με την ιδιαίτερη ενέργειά του, έγινε το σκηνικό μιας παράστασης που μας ψυχαγώγησε και μας  συγκίνησε. Μέσα σε 60 λεπτά οι συντελεστές αποτύπωσαν αιώνες παραδοσιακής μουσικής, χορού, λαογραφίας, ανθρώπινων σχέσεων και τρόπου ζωής. Η ταυτότητα μας, η Τζια μας και ο χαρακτήρας της ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια του κοινού και το γοήτευσαν.

Ερμήνευσαν επί σκηνής οι μουσικοί Βαγγέλης Τούντας στο βιολί, Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά, Τάσος Πούλιος στο κανονάκι και οι ηθοποιοί Ελίζα Σκολίδη και Κωνσταντίνος Καϊκής.
 
Σύλληψη – σκηνοθεσία – κείμενα: Μυρτώ Κοντοβά
Διδασκαλία κίνησης – χορογραφίες: Κατερίνα Σκιαδά
Eνορχηστρώσεις, διεύθυνση ορχήστρας: Βαγγέλης Τούντας

Η οργάνωση και η υλοποίηση της εκδήλωσης στον μοναδικό και ιδιαίτερο τόπο της αρχαίας Καρθαίας δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών μας και του προσωπικού του Δήμου Κέας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Medical Spot και τις ιατρούς, κ. Νατούδη Μαρία – χειρουργός, κ. Δέσποινα Λιοτήρη – αναισθησιολόγος, κ. Νίνα Χρήστου – Ιατρός Γενικής Ιατρικής, οι οποίες μετέβησαν στην Καρθαία έχοντας μαζί τους ιατρικό εξοπλισμό έως και απινιδωτή. Το Medical Spot βρίσκεται στο πλευρό μας σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και χορηγοί οι Τriton Ferries, Goutos Lines, Alifragis – Marmari Express και Triantafilos Ice, τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύτιμη υποστήριξη τους.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κέας για την άριστη συνεργασία που είχαμε με στόχο την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση.