ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΘΑΙΑ
ΔΟΞΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Ο μαγευτικός χώρος της Καρθαίας, η ιδιαίτερη ενέργεια που γίνεται αισθητή μόλις ο θεατής καθίσει στις κερκίδες, η άψογα συντονισμένη παράσταση, η ποιότητα της μουσικής και η διοργανωτική επάρκεια σφράγισαν την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης. Η παράσταση αφιερώθηκε στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και πολιτικού Μίκη Θεοδωράκη.

Μέρες πριν τη διοργάνωση οι άνθρωποι του Δήμου δούλευαν σκληρά για όλες τις υποστηρικτικές εργασίες που χρειάστηκαν, οι εθελοντές ανέλαβαν δράση από νωρίς, οι θεατές υπό την καθοδήγηση των διοργανωτών έφτασαν στο χώρο είτε δια θαλάσσης, είτε από το μονοπάτι που ξεκινά από το Σταυρουδάκι πεζοί ή με μουλάρια, είτε από την Καλησκιά πεζοί ή με πλεούμενα. Οι θέσεις των θεατών φέτος ήταν λιγότερες, λόγω της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα δοξάρια της Μεσογείου, ένα κουαρτέτο εγχόρδων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βαγγέλη Τούντα, μαζί με την Ιρίνα Δημάκη στο τσέλο, τον Μιχάλη Καταχανά στη βιόλα, τον Κωνσταντίνο Πατσιώτη στο κοντραμπάσο και τον ίδιο στο βιολί, μας ταξίδεψαν στο χωροχρόνο. Μας παρέσυραν γύρω από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, πάντρεψαν την παράδοση με τον κλασικό ήχο. Μεταφερθήκαμε στην Μικρά Ασία, την Πορτογαλία, τη Σερβία, το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Συρία, την Κάτω Ιταλία. Φτάσαμε στην Ελλάδα και απολαύσαμε το κλασικό ταμπαχανιώτικο που μας παρέσυρε σε μνήμες από τον αξέχαστο Αντωνάκη Ζουλό. Τραγουδήσαμε όλοι μαζί το πολύ γνωστό σε όλους μας “Μαργαρίτα Μαγιοπούλα” για να πούμε ένα αντίο στον Μίκη.

Από την πλευρά του Δήμου και διοργανωτή της εκδήλωσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα θερμό ευχαριστώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για την συνδιοργάνωση, στους εθελοντές και συνεργάτες μας, καθώς και στους εργαζόμενους του Δήμου μας. Ευχαριστούμε ακόμα τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης: Starbucks, Εστιατόριο Ποιήεσσα, Goutos Lines, Kea Divers και Dynacom Tankers.