Η Κέα στη διεθνή ταξιδιωτική έκθεση BIT στο Μιλάνο

BIT 2019 | Μιλάνο | 10 – 12 Φεβρουαρίου 2019

Ο Δήμος Κέας πήρε μέρος με επιτυχία στη διεθνή έκθεση Τουρισμού BIT 2019 στο Μιλάνο. Η έκθεση, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2019. Ο Δήμος Κέας συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο ευρύτερο περίπτερο της Περιφέρειας. Το περίπτερο της Κέας, το οποίο στελέχωσε εθελοντικά ο κ. Αντώνης Χαμπάκης, επαγγελματίας του νησιού, επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι Ιταλοί.

Ο εκπρόσωπός μας τους παρουσίασε την Κέα μέσα από βίντεο και έντυπο υλικό, το οποίο τους διανεμήθηκε. Οι περισσότεροι γνώριζαν ήδη τις Κυκλάδες. Εντυπωσιάστηκαν, όμως, με την εγγύτητα της Κέας στην Αττική.

Ενδιαφέρον έδειξαν αρκετοί επισκέπτες για τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει το νησί, όπως το δίκτυο μονοπατιών και η αρχαία πόλη της Καρθαίας, τα ναυάγια και οι καταδύσεις. Παράλληλα, ενημερώθηκαν ότι ιδανικοί μήνες για αυτές τις δραστηριότητες είναι -εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες- και ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος. Οι επαγγελματίες επισκέπτες ήταν κυρίως δημοσιογράφοι, travel bloggers -οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί- και μερικοί τουριστικοί πράκτορες.

Τα οφέλη που προσφέρει η συγκεκριμένη έκθεση για τον τουρισμό μας είναι πολλά, κάτι που διαπιστώθηκε μετά και από τις συμμετοχές μας τα προηγούμενα χρόνια στην έκθεση αυτή στο Μιλάνο.

Το παρών στην έκθεση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος σχολίασε “H διεθνής τουριστική έκθεση BIT στο Μιλάνο είναι άλλη μία επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Προβάλλουμε τα νησιά μας, στηρίζουμε την τοπική τους οικονομία”.

Με αφορμή τη συμμετοχή της ΠΝΑΙ στη ΒΙΤ, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με τη συμμετοχή μας στις εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συμπληρώνεται ένα πολυδιάστατο και καινοτόμο πρόγραμμα προβολής. Στο πλαίσιο του τουριστικού masterplan που εφαρμόζουμε, παρέχουμε σε κάθε νησί -από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο- τις ίδιες δυνατότητες προβολής. Προσφέρουμε σε κάθε προορισμό τη δυνατότητα να πάρει μέρος δωρεάν στις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η ΠΝΑΙ, να διαφημιστεί και να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί από τις αγορές. Στον δύσκολο και απαιτητικό στίβο του τουρισμού λειτουργούμε με όρους πρωταθλητισμού, χωρίς να υπολογίζουμε κόπο και θυσίες. Οι πρωτιές δεν έρχονται τυχαία»!

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Έκθεση BIT για περισσότερα από 35 χρόνια, συγκεντρώνει σημαντικούς τουριστικούς φορείς, εμπειρογνώμονες του κλάδου και προσεκτικά επιλεγμένους αγοραστές απ’ όλο τον κόσμο. Φέτος, η ΒΙΤ παρουσίασε το πλήρως ανανεωμένο της πρόσωπο και φιλοξένησε περισσότερους από 1.500 επισκέπτες επαγγελματίες του τουρισμού (Hosted Buyers) από την Ιταλία και άλλες χώρες. Οι εταιρείες που συμμετείχαν ξεπέρασαν τις 2.000, ενώ παρευρέθηκαν περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες συνολικά.


Αφιέρωμα στην Κέα, στο ιταλικό ilsole24ore.com πριν από μερικά χρόνια.