Εορτασμός 25ης Μαρτίου στην Κέα και σύσκεψη επί των τοπικών θεμάτων

Με αυξημένη συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, που αξιοποίησαν την ευκαιρία του τριημέρου, έγιναν στην Κέα οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Οι παρελάσεις των σχολείων στην Κορησσία και στην Ιουλίδα, συνοδεύτηκαν από απαγγελίες μαθητών όλων των σχολείων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑ.Λ.), και από παραδοσιακούς χορούς με ιδιαίτερη επιδεξιότητα των χορευτικών ομάδων.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού, που κατέθεσαν στεφάνια ως ένδειξη τιμής σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να ελευθερώσουν την πατρίδα μας, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Στην πλατεία της Ιουλίδας την εορταστική εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος, κύριος Γιάννης Ευαγγέλου, ο Βουλευτής Κυκλάδων, κύριος Νίκος Συρμαλένιος και η επικεφαλής της μειοψηφίας, κυρία Ρένα Βελισσαροπούλου, ενώ τη σύσκεψη που ακολούθησε παρακολούθησε και ο υποψήφιος δήμαρχος κύριος Νίκος Δεμένεγας.

Η καθιερωμένη συνάντηση έγινε στο Ιστορικό Δημαρχείο, όπου από τον Δήμαρχο αναφέρθηκαν εν συντομία κάποια θέματα που απασχολούν σήμερα την τοπική Αρχή. Ο βουλευτής Κυκλάδων δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει και να παρέμβει σε κάποια από αυτά, όπως την εξέλιξη του έργου παρακαμπτήριας οδού Κορησσίας, τα θέματα του παστουρέματος (δυπούτσας), της στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας και του ανταποκριτή του ΕΦΚΑ στην Κέα.

Παραθέτουμε το Δελτίο τύπου του βουλευτή Κυκλάδων, κυρίου Συρμαλένιου:

Πηγή: kykladiki.gr