Πριν λίγες μέρες ο Δήμος Κέας, με τη συνεργασία της ομάδας της Aegean Rebreath, πραγματοποίησε καθαρισμό του βυθού του Βουρκαρίου. Εθελοντές δύτες βρέθηκαν στην Κέα και ανέσυραν και αυτή τη φορά αρκετά απορρίμματα.

Όσα βρέθηκαν στο βυθό του Βουρκαρίου διαχωρίστηκαν και απορρίφθηκαν στους κάδους ανακύκλωσης ΘΑΛΛΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στον ειδικό σταθμό που έχει δημιουργηθεί στο Βουρκάρι. Οι κάδοι αφορούν 4 είδη ανακυκλώσιμων υλικών: Δίχτυα/Αλιευτικά Εργαλεία, Πλαστικό, Γυαλί, Αλουμίνιο. Τα απορριφθέντα αλιευτικά εργαλεία φυλάσσονται και παραλαμβάνονται από την Aegean Rebreath για να δοθούν στη συνέχεια στο πρόγραμμα Blue Cycle για ανακύκλωση/επαναξιοποίηση.

Ο εθελοντισμός έδειξε και αυτήν την φορά το δρόμο και μας γέμισε ελπίδα. Η αγάπη μας για τη φύση και οι επίμονες προσπάθειες μας για την προστασία του περιβάλλοντος μας ανταμείβουν πάντα.

Μην αφήνεις τα απορρίμματα σου στην παραλία, ή στο παγκάκι της προβλήτας. Μην πετάς όσα δεν χρειάζεσαι στη θάλασσα. Η θάλασσα είναι το σπίτι τόσων πλασμάτων και πηγής ζωής για την ανθρωπότητα. Βοήθησε και εσύ!

Πέτα το άχρηστο πια για εσένα γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό ή τα παλιά δίχτυα στο σταθμό ΘΑΛΛΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ!