Κέα Boot 2018

Η Κέα στην Boot 2018

Ο Δήμος Κέας συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Boot 2018, τη μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού της Ευρώπης. Από κοινού με άλλα οκτώ νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, είχαμε μια αξιόλογη παρουσία, συμμετέχοντας με το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με εκπροσώπηση από το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής, κ. Γιάννη Τζαβελάκο.

Κέα Boot 2018

Το περίπτερο μας τοποθετήθηκε διπλά ακριβώς από το περίπτερο του ΕΟΤ, σε περίοπτη γωνιακή θέση της αίθουσας, με συνέπεια να έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό διελεύσεων, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Το υλικό μας τοποθετήθηκε και προωθήθηκε παράλληλα και από το περίπτερο του ΕΟΤ, που στελεχώθηκε από ομογενείς του Düsseldorf. Στις 9 μέρες που διήρκεσε η έκθεση, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε διάρκεια κι επισκεψιμότητα  (247.000 επισκέπτες από 94 διαφορετικές χώρες), επισκέφτηκαν το περίπτερο μας και ενημερώθηκαν περισσότεροι δυνητικοί επισκέπτες από κάθε άλλη φορά.

Κέα Boot 2018

H Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, δήλωσε:

«O καταδυτικός τουρισμός αποτελεί διεθνώς έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του τουρισμού. Η έκθεση boot Düsseldorf, ήταν το κατάλληλο μέρος για να προβάλλουμε τις μοναδικές επιλογές που υπάρχουν στον τόπο μας στο τομέα του καταδυτικού τουρισμού αλλά και τη μεγάλη γκάμα των θαλασσίων σπορ και δραστηριοτήτων που μπορεί να βρει κανείς στο Νότιο Αιγαίο, ώστε να προσελκύσουμε ένα κοινό με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα».

Όλα αυτά μας οπλίζουν με ιδιαίτερη αισιοδοξία να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, να προβάλλουμε την Κέα διεθνώς, στοχεύοντας ιδιαίτερα στην χαμηλή περίοδο έλευσης τουριστών. Η συμμετοχή μας στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και φυσικά το θετικό της αντίκτυπο θα αποτυπωθεί στο καλοκαίρι που έρχεται.

Κέα Boot 2018

photos 2,5,6: Messe Düsseldorf/ctillmann