Την περασμένη εβδομάδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωροθέου Β’ επισκέφθηκε την Κέα και τέλεσε την λειτουργία της Ακολουθίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Μονή της Παναγίας Καστριανής με τη συμμετοχή των Ιερέων της Κέας, της Δημάρχου κ. Ειρήνης Βελισσαροπούλου, του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Πορίχη, της Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτας Γκουτζαμάνη, του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στυλιανού Γκρέκα, της Δημοτικής Συμβούλου κ. Άννας Πορίχη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κέας, του Προϊσταμένου και Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κέας και αρκετών κατοίκων του νησιού.

Ακολούθησε συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Προσκυνήματος Παναγίας Καστριανής, στην οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του. Υπενθυμίζεται ότι από φέτος το Προσκύνημα διοικείται από κοινού από την Εκκλησία και το Δήμο Κέας και οι αποφάσεις για αυτό λαμβάνονται σε συνεργασία των δύο φορέων.

Αργότερα στην Αγία Τριάδα της Κορησσίας τελέστηκε η Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών από τον Σεβασμιώτατο και με τη συμμετοχή του πατέρα Αθανάσιου, Ιερέων της Κέας. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πολλοί ακόμα κάτοικοι, όπως και εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων με τις σημαίες τους.