Ένα δημοσίευμα τις μέρες αυτές στην εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» ανέδειξε την προσπάθεια του Αλέξανδρου Λυμπερόπουλου, ενός σύγχρονου αγρότη, να αναβιώσει την ξηρική αμυγδαλοκαλλιέργεια της Κέας που είχε εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια.
Τα γόνιμα, αν και παρατημένα, χωράφια του νησιού, με την επιμονή, την υπομονή και τη σκληρή δουλειά του, έφεραν καρπούς εξαιρετικής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Διατηρώντας τις παλιές ποικιλίες δέντρων και επιλέγοντας βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας οι κόποι του πλέον ανταμείβονται και το αποτέλεσμα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για το νησί αλλά και κάθε παραγωγό.
Τα αμύγδαλα Κέας και η αναβίωση της άνυδρης καλλιέργειάς τους αναδεικνύουν τον πλούτο της Κέας και των σπουδαίων παραδόσεων της, ακόμα και στον αγροτικό τομέα.
Ο Δήμος μας, στηρίζοντας πάντα τέτοιου είδους προσπάθειες, έχει συστήσει Επιτροπή η οποία προάγει τα τοπικά προϊόντα.
Κεντρική φωτογραφία: Marcia Cripps on Unsplash