Σε πανηγυρικό και κατανυκτικό κλίμα τελέστηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Αγίου της νήσου Κέας, Αγίου Χαράλαμπου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και την άψογη παρουσία πολλών μαθητών και εκπροσώπων απ’ όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού. Η Δήμαρχος, κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, υποδέχθηκε στο νησί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου, Κέας, κ.κ. Δωρόθεου Β’, ο οποίος πρωτοστάτησε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Την ακολουθία του μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί κάτοικοι του νησιού, αλλά και επισκέπτες. Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Βρούτσης, οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Φίλιππος Φόρτωμας και Νίκος Συρμαλένιου, ο Έπαρχος Κέας-Κύθνου κ. Ιωάννης Ευαγγέλου, ο Λιμενάρχης Λαυρίου κ. Τρύφωνας Κοντιζάς, ο Πολιτευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βακόνδιος, η Προϊσταμένη του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κέας, κα Χρυσούλα Βασιλοπούλου, ο Διοικητής του Α.Τ. Κέας κ. Παντελής Σπυρίδης, και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέας κ. Νίκος Πουλάκης, καθώς και ο πλοιοκτήτης κ. Γούτος και ο πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ «Μακεδών», κος Γεράσιμος Χατζηγεωργίου.

Μετά τη Θεία Πανηγυρική Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ιστορικό Δημαρχείο Κέας στην Ιουλίδα, στην οποία -εκτός από τους ανωτέρω- παρευρίσκονταν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μουζάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Θοδωρής Καμίλης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κύριος Νίκος Δεμένεγας και άλλοι σύμβουλοι.

Η Δήμαρχος παρουσίασε στους επίσημους επισκέπτες τα θέματα που απασχολούν την περίοδο αυτή το νησί, ενώ εκτεταμένη συζήτηση έγινε για τα παρακάτω θέματα:

Η λειτουργία του ΧΥΤΑ ήταν από τα πρώτα θέματα που έθιξε η Δήμαρχος, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους ότι, από την 1η Μαρτίου οπότε και λήγει η εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία του, το έργο περνά στην αρμοδιότητα του Δήμου, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Πάουρας.

Η Δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο αίτημά της για τη δημιουργία παιδικού σταθμού στο νησί και την εξασφάλιση σχετικής χρηματοδότησης από το κεντρικό Κράτος, ενώ τονίστηκε ότι -βάσει του εν λόγω αιτήματος- αναρτήθηκε προς διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο, του οποίου τη δημοσίευση αναμένουμε άμεσα.

Η ενημέρωση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας, κυρίως σε ότι αφορά στην Τεχνική Υπηρεσία και στα προβλήματα που οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν, καθώς και στο μόνιμο πρόβλημα υποστελέχωσης του Π.Π.Ι. Κέας και στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για τη αναβάθμιση του Ιατρείου σε Κέντρο Υγείας.

Τέλος, η Δήμαρχος ενημέρωσε για τα έργα του Δήμου που έχουν ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν ομαλά.