Κέα en français

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τα μέλη του Δικτύου “Kea en français” για την ευγενική τους χειρονομία, καθώς -για μία ακόμη χρονιά- έδειξαν έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον τους για το νησί.

Ποιοι είναι

Μια παρέα γαλλόφωνων της Τζιας δίνει το παράδειγμα προσφοράς και ευαισθησίας, προσφέροντας κάθε χρόνο υπέρ κοινωφελών σκοπών, προς όφελος του νησιού και των κατοίκων του. Το Δίκτυο αποτελείται από γαλλόφωνους φίλους της Κέας – Γάλλους, Βέλγους, Ελβετούς, αλλά και Έλληνες – και ιδρύθηκε το 2017.

Η πρώτη δωρεά του Δικτύου, το 2017, αφορούσε στην προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες του Ιατρείου Κέας. Το 2018 ευαισθητοποιημένοι από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Κέα συγκέντρωσαν ένα ποσό και πρόσφεραν είδη ένδυσης και εξοπλισμού στους εθελοντές – δασοπυροσβέστες της Κέας. Το 2019 έγιναν χορηγοί της παράστασης «Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη» με στόχο να προσφέρουν στιγμές χαράς και πολιτισμού στα παιδιά του νησιού. Το 2020 με τη χορηγία τους συνετέλεσαν στην ενίσχυση του Π.Π.Ι. Κέας.

Η φετινή τους χορηγία

Το 2021, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, προσέφεραν με την χορηγία τους εξοπλισμό για τον Νέο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κέας, ύψους 2.500€. Το έργο του Παιδικού Σταθμού, το οποίο υλοποιείται από το Δήμο μας, απευθύνεται στα μικρά παιδιά, αλλά και στις οικογένειες που επιθυμούν να μείνουν μόνιμα στο νησί. Η δημιουργία ενός Παιδικού Σταθμού αποτελεί ένα από τα πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, ώστε τα παιδιά να μπορούν απολαμβάνουν τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης, μια δυνατότητα που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει. Η συνεισφορά του Δικτύου είναι πολύτιμη για την υλοποίηση του τόσο σημαντικού αυτού έργου.

Ιδού ένα παράδειγμα δραστηριοποίησης και ευαισθητοποίησης, άξιο μίμησης και από άλλους. Τους ευχαριστούμε θερμά!