«Αγαπώ το Βιβλίο»

Κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Κορησσίας και τον Σύλλογο Διδασκόντων του, η δράση «Αγαπώ το Βιβλίο». Όλες οι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν κατά ομάδες το Κέντρο Κοινότητας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και ξεναγήθηκαν στη Δανειστική του Βιβλιοθήκη.

Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν σε μια σύντομη παρουσίαση για τις υπηρεσίες, τις δράσεις και τις ειδικότητες των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας (κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος). Στη συνέχεια οι μικροί επισκέπτες απασχολήθηκαν με:
Ελεύθερη επιλογή βιβλίων και ανάγνωση ατομική και ομαδική, διαδραστικά παιχνίδια με επίκεντρο το βιβλίο, ομαδικές εργασίες και ζωγραφική, όλα προσαρμοσμένα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Οι επισκέψεις του διήρκεσαν από μία έως δύο διδακτικές ώρες.

Ευχαριστούμε τους δασκάλους και την διευθύντρια του σχολείου για την συνεργασία και την ανταπόκριση. Το Κέντρο Κοινότητας είναι πάντα ανοιχτό σε νέες δράσεις για όλους τους μαθητές του νησιού.

 

Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης Κέντρου Κοινότητας

Υπενθυμίζουμε ότι η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Κοινότητας θα λειτουργεί και την νέα χρονιά την ίδια μέρα και ώρα, δηλαδή κάθε Τρίτη 18.30 – 20.30. Περισσότερες πληροφορίες: υπεύθυνη Βιβλιοθήκης, κα Μιχαέλα Παπαστεργίου, τηλ. 22880 22533.