Προγράμματα Επιμόρφωσης στον Τουρισμό 2022
Το ΚΕΚ Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέας υλοποιεί δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης στον τουρισμό:
- διαδικτυακά από τις 11 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου 2022 και
- δια ζώσης τον Σεπτέμβριο.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε κατοίκους του νησιού με ή χωρίς εμπειρία στον κλάδο και τοπικούς επιχειρηματίες του τουρισμού. Σχεδιάστηκαν ώστε να παρέχουν κυρίως πρακτικές γνώσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών στην Κέα καθώς και στην διευκόλυνση των ανέργων να ενταχθούν στην τοπική αγορά εργασίας.
Στόχος των προγραμμάτων είναι να παρέχουν στους συμμετέχοντες γνώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν στα επιμέρους τμήματα των ξενοδοχείων (επισιτιστικά, υποδοχή και οροφοκομία) και των εστιατορίων καθώς και σε θέματα εξυπηρέτησης και διαπροσωπικής επικοινωνίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε τεχνικές δεξιότητες, στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες, την ποιοτική εξυπηρέτηση και τη διαχείριση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη.
Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Εισαγωγή στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing): Μετά το τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία για την προώθηση της διαδικτυακής τους παρουσίας, όπως SEO, Google Analytics και Email Marketing.
Διάρκειας 20 ωρών | 12/3/2022 – 20/3/2022 | ΣΑΒ -ΚΥΡ 10.00-14.00 | Εγγραφές: https://kek-gennimatas.gr/course/eisagwgh-sto-pshfiako-marketing-digital-marketing
“Πώς φτιάχνω το βιογραφικό μου για μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση”: Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν οι συμμετέχοντες να φτιάχνουν το δικό τους βιογραφικό με τρόπο που να έχουν θετικά αποτελέσματα στην αναζήτηση εργασίας, μέσα από ασκήσεις, ερωτήσεις και συμβουλές.
Διάρκειας 6 ωρών | 1/4/2022 | Παρασκευή 9:00-14:00 | Εγγραφές: https://kek-gennimatas.gr/course/pws-ftiaxnw-to-biografiko-moy-gia-mia-e3airetikh-prwth-entypwsh
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων GDPR: Στόχος του προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τη σημασία του GDPR και τους κανονισμούς που διέπουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Διάρκειας 10 ωρών | 2/4/2022 | ΣΑΒ -ΚΥΡ 10.00-14.00 | Εγγραφές: https://kek-gennimatas.gr/course/genikos-kanonismos-gia-thn-prostasia-proswpikwn-dedomenwn-gdpr
Ξενοδοχειακά Καταλύματα: Από την κράτηση στην υποδοχή του πελάτη σε 6 βήματα επιτυχίας “Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν τις λειτουργίες της υποδοχής:
– διαδικασία άφιξης (check-in) και αναχώρησης (check-out) του πελάτη
– διαχείριση κρατήσεων – διαχείριση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη από την κράτηση έως το check-out.
– σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία (channel manager, κ.λπ.)”
Διάρκειας 16 ωρών | Διάρκειας 8/4/2022 – 10/4/2022 | Παρασκευή – Κυριακή 9:00-14:00 | Οι εγγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα
Βασικές Αρχές Σύνθεσης Εδεσματολογίου – Οινογνωσία: Στόχος του προγράμματος είναι να μπορούν οι καταρτιζόμενοι να συνθέσουν το δικό τους μενού συνδυάζοντάς το με το κατάλληλο κρασί, γνωρίζοντας τις βασικές αρχές σύνθεσης εδεσματολογίου και τις ποικιλίες των οίνων.
Διάρκειας 18 ωρών | 4/4/2022 – 14/4/2022 | Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη 17:00-20:00 | Οι εγγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα
ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ για Κέα με φυσική παρουσία
Οροφοκομία Διάρκειας 18 ωρών | Σεπτέμβριος – Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνει εισαγωγή στην οροφοκομία και θα περιγραφούν σε θεωρητικό επίπεδο οι λειτουργίες του τμήματος. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παροχή πρακτικών γνώσεων ενώ θα δοθούν και συμβουλές για την υιοθέτηση περιβαλλοντικών πρακτικών που μειώνουν το αποτύπωμα των επιχειρήσεων στο περιβάλλον.
Εστιατόριο: Προετοιμασία – Παράθεση – Διαχείριση Παραπόνων Διάρκειας 30 ωρών | Σεπτέμβριος – Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα
Το περιεχόμενο του προγράμματος αφορά στο βασικό στρώσιμο τραπεζιού, στη διαδικασία της παραγγελειοληψίας και της τεχνικής πωλήσεων καθώς και στην επίδειξη ειδικών τεχνικών όπως φλαμπάζ και ντεκουπάζ. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο για την εξυπηρέτηση και τη διαχείριση παραπόνων πελατών εστιατορίου (παιχνίδι ρόλων) και θα γίνει εισαγωγή στις περιβαλλοντικές πρακτικές. Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πρακτικές γνώσεις για τη λειτουργία ενός εστιατορίου και να τις εφαρμόζουν στην πράξη.