Εγκαινιάζουμε το 2024 με δράσεις για το παιδί και την οικογένεια αλλά και κάθε κάτοικο της Κέας και υποδεχόμαστε τον Οργανισμό “Χαμόγελο του παιδιού” που μετά από πρόσκληση του Δήμου Κέας θα βρεθεί στο νησί μας από την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024. Κατά τη διάρκεια των 5 αυτών ημερών θα πραγματοποιηθούν παράλληλα διάφορες δράσεις ιατρικής πρόληψης και εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες Δευτέρα 15/1 – Παρασκευή 19/1/2024 και ώρες 9:00 έως 17:00 και περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Κέας. Για την υλοποίηση της δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το κινητό πολυιατρείο «Ασκληπιός» του Οργανισμού, στον οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της στοματικής του υγείας, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του Δήμου Κέας και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2288022300 (9.00 – 14.00).

Δράση «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στην Κέα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας. Οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης με θέμα «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Οι δράσεις, διαμορφωμένες κατάλληλα, απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.

Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από το 2009 και την επιστημονική επιμέλεια έχει το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρόγραμμα Δράσης «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Καθημερινά στις 15, 16, 18, 19/1:
 09:00 – 10:30
 10:45 – 12:15

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ Η ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Καθημερινά στις 15, 16, 18/1:
 17:30 – 19:30

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυιατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.