Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση στην Ιουλίδα της Κέας με πρωτοβουλία και συντονισμό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κέας και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Εθελοντές, φίλοι και εργαζόμενοι του Δήμου στήριξαν την οργανωτική ομάδα (Ελένη Τσιόγκα, Άννα Ποδογύρου, Καλλιρρόη Κορωνιού και Μιχαέλα Παπαστεργίου) να δημιουργήσει μία ανοιχτή δανειστική Βιβλιοθήκη στην πλατεία της Ιουλίδας.

Εθελοντές και πολίτες έφεραν βιβλία, παιχνίδια και ρούχα για να ενισχύσουν την προσπάθεια για τη δημιουργία της «Γωνιάς Αγάπης», που θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Αρκετοί ήταν αυτοί που ενημερώθηκαν για τη δράση και δήλωσαν την επιθυμία τους να ενισχύσουν τη Βιβλιοθήκη, ακόμη και περαστικοί ή κάτοικοι του εξωτερικού.

Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν με χαρά στις δραστηριότητες και μας χάρισαν τις ζωγραφιές τους για να στολίσουμε το χώρο, τους εργαζόμενους του Δήμου Κέας για την πολύπλευρη στήριξη της προσπάθειας, τους επαγγελματίες της Ιουλίδας για τη βοήθεια τους. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τις εθελόντριες μας που χρόνια τώρα με κοινωνική ευαισθησία στηρίζουν όποια εκπαιδευτική, πολιτιστική και περιβαλλοντική δημιουργική ενέργεια προς βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά, υγεία και πάντα αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.