Η γκαλερί της Βουρκαριανής, που φέτος κλείνει, μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στην καλλιτεχνική ζωή της Κέας, φιλοξενεί την έκθεση “Nikiforos Art”. Πρόκειται για μία μεγάλη έκθεση ενός χαρισματικού παιδιού για το οποίο η τέχνη δεν είναι μόνο τρόπος έκφρασης και δημιουργίας, αλλά τρόπος ζωής.

ΒΟΥΡΚΑΡΙΑΝΗ – ΚΕΑ
5-18/7/2024
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
20.00 – 23.00

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Από τα δύο του έτη εκδήλωσε την αγάπη του στη ζωγραφική, μεταφέροντας κάθε τι ενδιαφέρον σε κάθε επιφάνεια. Συχνά ο καμβάς επεκτείνονταν στα χέρια και στο σώμα του. Βίωνε τα πάντα στα όρια των αισθήσεων. Εικόνες, λεπτομέρειες κατακλύζουν με αρχέγονο τρόπο & αυθεντικότητα. Βότσαλα, κομμάτια ξύλου, μαρμάρου ζωντανεύουν με αδρές γραμμές.

Κάθε έργο αποτελεί σύνδεση με ένα χώρο-τόπο & ένα χρόνο, σημεία μοναδικά. Έντονες εμπειρίες ως ολόκληρες ιστορίες μπορεί να περιέχονται σε καθένα από αυτά. Ο χρόνος αποτυπώνεται με την μεταβολή των πραγμάτων ότι εκεί που τελειώνει κάτι αρχίζει κάτι άλλο ξεπερνώντας το θρήνο του τέλους με κάτι ελπιδοφόρα όμορφο.

Μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει 350 έργα ποικίλων διαστάσεων (Α4 έως 110Χ140 εκ) & ποικίλης θεματολογίας κυρίως με ακρυλικά. Η ζωγραφική για εκείνον είναι όπως αναπνέει. Η εικόνα προκύπτει αβίαστα, σαν να βρίσκεται μέσα στο μυαλό του και περιμένει την κατάλληλη ώρα να βγει. Με αυτή επικοινωνεί, μέσω των μορφών, των χρωμάτων και της όλης διαδικασίας δημιουργίας.

Έχει παρουσιαστεί μεγάλο σύνολο των έργων του σε ατομική και σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα. Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.