Ο Δήμος Κέας προκηρύσσει, σε συνεργασία με την “Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση”, τον 2ο Κολυμβητικό Περίπατο Κέας “Λάμπρος Κατσώνης” την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.

Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, ο Κολυμβητικός Περίπατος θα πλαισιωθεί αυτή τη φορά από ένα διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα την Κέα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

  • 11.00 Ορεινή πεζοπορία στο μονοπάτι του Μυλοποτάμου, με ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Κέας
  • 17.00 Θεατρικό δρώμενο “Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die” στο Βουρκάρι από την κολυμβητική ομάδα Swim or Die
  • 21.00 Παραδοσιακό τζιώτικο γλέντι στην Πλατεία της Ιουλίδας, με ζωντανή μουσική (το κόστος του φαγητού δεν καλύπτεται από τη διοργάνωση)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

  • 10.30 Παιδικός Παράπλους απόστασης 500μ. στην παραλία της Κορησσίας
  • 12.00 Κολυμβητικός Περίπατος στον κόλπο του Αγίου Νικολάου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Θα εξελιχθεί σε μία τριγωνική διαδρομή (Κορησσία – Βουρκάρι – φάρος Αγίου Νικολάου – Κορησσία) απόστασης περίπου 3.700 μέτρων. Την εξέλιξή του θα μπορούν να παρακολουθούν οι θεατές από διάφορα σημεία του κόλπου.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Κολυμβητικό Περίπατο έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες, που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με την υπεύθυνη δήλωση που παραδίδουν στους διοργανωτές. Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Παιδικό Παράπλου έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες, ηλικίας 8 έως 15 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Για τη συμμετοχή τους απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα. Συμμετέχουν, επίσης, με ευθύνη του γονέα ή του κηδεμόνα τους, κάτι που αποδεικνύεται με την υπεύθυνη δήλωση που αυτός παραδίδει στους διοργανωτές.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο destinationkea@kea.gr, μέχρι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Μπορείτε να κατεβάσετε τα σχετικά αρχεία εδώ:

ΑΙΤΗΣΗ 2ου ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΕΑΣ (pdf) | ΑΙΤΗΣΗ 2ου ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΕΑΣ (doc)

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΑΠΛΟΥ – 2019 (pdf) | ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΑΠΛΟΥ – 2019 (doc)

Οι αθλητές πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής. Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο, όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.λπ.) ή στολές. Πριν την εκκίνηση, οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

Σε ό,τι αφορά στη μετακίνηση προς και από το νησί με το πλοίο ”Μαρμάρι Express”, οι συμμετέχοντες θα έχουν έκπτωση 50% στα ατομικά τους εισιτήρια, προσφορά της ναυτιλιακής εταιρίας Καρυστία, στα δρομολόγια:

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου | Λαύριο-Κέα 18:00
Σάββατο 5 Οκτωβρίου | Λαύριο-Κέα 08:00 και 17:30
Κυριακή 6 Οκτωβρίου | Λαύριο-Κέα 08:00

Η επιστροφή από Κέα για Λαύριο είναι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 19:30.

Με δεδομένο ότι η διαδρομή Λαύριο – Κέα είναι μία ώρα, τα δρομολόγια βολεύουν ακόμα και για ημερήσια απόδραση για όσες και όσους ζουν στην Αττική.

Οι συμμετέχοντες προκειμένου να δικαιούνται την έκπτωση αυτή θα πρέπει να έχουν στείλει την αίτηση συμμετοχής τους στο email destinationkea@kea.gr μέχρι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Πληροφορίες για τεχνικές λεπτομέρειες: τηλ.: 22880-22629 & 6937664924, κος Γιάννης Μελισσίδης (Χορηγός επικοινωνίας ”Ίσαλος” art & handmade creations, Βουρκάρι Κέας).