Δελτίο Τύπου – Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κέα, 16 Ιανουαρίου 2018

 

Στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε ο Δήμος Κέας για την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων του νησιού.

Πρόκειται για τα έργα: «Ανακατασκευή γηπέδου 5×5 στην Ιουλίδα ν. Κέας» συνολικού προϋπολογισμού 70.000,00€, «Ανάπλαση Πλατείας Κάτω Μεριάς» συνολικού προϋπολογισμού 174.144,69€ και «Ευπρεπισμός και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων Καρθαίας και Αγίας Ειρήνης στη νήσο Κέα» συνολικού προϋπολογισμού 15.500,00€.

Τα ανωτέρω έργα έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2018 τόσο της Π.Ν.Αι., όσο και του Δήμου Κέας και αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών, ενώ θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Σε ότι αφορά στην ανακατασκευή του γηπέδου 5×5 στην Ιουλίδα, το αντικείμενο της σύμβασης αφορά έργο αποκατάστασης των φθορών λόγω παλαιότητας, οι οποίες το καθιστούν ακατάλληλο προς χρήση. Συγκεκριμένα αντικαθίσταται ο συνθετικός χλοοτάπητας, αφού εξυγιανθεί η υπόβασή του από αδρανή, αντικαθίστανται τα τέρματα και οι πάγκοι των αναπληρωματικών, και διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος για την δημιουργία πρόσβασης καλαθοφόρου οχήματος για την αντικατάσταση των λαμπτήρων του γηπέδου.

Η ανάπλαση της πλατείας Κάτω Μεριάς αφορά έργο διαμόρφωσης της πλατείας με τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, κατασκευή καθιστικών, σκεπασμένο χώρο-πέργκολα για την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών χρήσεων, ελεύθερο χώρο για την δυνατότητα περιοδικών και εφήμερων εκδηλώσεων και διαδρομή πρόσβασης φόρτωσης-εκφόρτωσης Ι.Χ.

Τέλος, ο ευπρεπισμός και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων Καρθαίας και Αγίας Ειρήνης αφορά σε εργασίες αποψιλώσεων, Καθαρισμού και Ευπρεπισμού, ενώ για τον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας προβλέπονται επιπρόσθετα εργασίες στερέωσης του αποκατεστημένου θεμελίου του αρχαίου θεάτρου, στερέωσης σφράγισης τοίχων και διαμόρφωσης της διαδρομής σύνδεσης θεάτρου με το υπάρχον μονοπάτι.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού /Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.