Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 581 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 53 χώρες.

Η Κέα κατέκτησε για το 2022 τρεις Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες Κούνδουρος, Οτζιάς και Γιαλισκάρι. Οι βραβεύσεις αυτές έρχονται να επιστεγάσουν την δικαίωση του Δήμου Κέας από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα των πολυσύχναστων παραλιών, λόγω του οποίου αποσύρθηκαν την περασμένη χρονιά οι Γαλάζιες Σημαίες του νησιού. Χάρη στις άμεσες νομικές ενέργειες του Δήμου μας και στην ιδιαίτερης βαρύτητας απόφαση του ΣτΕ, οι βραβεύσεις φέτος επανήλθαν.

Η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με την καθαριότητα θάλασσας και ακτής, την οργάνωση, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση, την ποιότητα νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική διαχείριση, την ασφάλεια, τις υπηρεσίες, τις εγκαταστάσεις κλπ.