Τελετή αναγόρευσης κ. Αθανάσιου Μαρτίνου ως επίτιμου Δημότη Κέας

Σε μία λαμπρή και σεμνή τελετή, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Καστριανής, ο Δήμος Κέας αναγόρευσε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο ως επίτιμο δημότη Κέας. Αιτία της τελετής αποτέλεσε η γενναιόδωρη προσφορά του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου και της οικογένειάς του στην Κέα και η αναγνώριση της προσφοράς αυτής από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας, όπως αυτή αποτυπώθηκε με την ομόφωνη απόφαση 247 της 20ης Δεκεμβρίου 2019.

Με το πέρας Αρχιερατικού Εσπερινού, που τελέστηκε στον αύλειο χώρο του Προσκυνήματος, την αναγόρευση τέλεσε η Δήμαρχος Κέας, κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, η οποία στο λόγο της εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά, τόσο του κ. Μαρτίνου, όσο και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου, Κέας κ.κ. Δωρόθεου Β’, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Παράλληλα, με την αναγόρευση, έλαβαν χώρα τα εγκαίνια του έργου αποκατάστασης του αύλειου χώρου του Ιερού Προσκυνήματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Κυκλάδων, κα Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, η Ευρωβουλευτής κα Βίβιαν Ρεντινγκ, ο Έπαρχος Π.Ε. Κέας – Κύθνου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας, εκπρόσωποι του κλήρου, των σωμάτων ασφαλείας και των συλλόγων του νησιού, ενώ παρόντες ήταν η συντριπτική πλειοψηφία όσων εργάστηκαν στο έργο της αποκατάστασης και πλήθος κόσμου, που τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, καταχειροκρότησε συγκινημένο τον κ. Μαρτίνο για την προσφορά του.

Η εκδήλωση έκλεισε με παράσταση των χορευτικών τμημάτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κέας και του Συνδέσμου Απανταχού Κείων, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από Τζιώτες οργανοπαίχτες. Στο χώρο εκτέθηκε επίσης, εντυπωσιακή μακέτα των μαθητών του ΕΠΑΛ, που απεικόνιζε χαρτογραφημένους, το σύνολο των αρχιτεκτονικών τύπων των ιερών ναών και των παρεκκλησιών της Κέας.

Φωτογραφίες: Τάσος Βουτυράς, imsyrou.gr