ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   2013 -ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ –ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ» «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Περίπου 5.500 άτομα παρακολούθησαν την παράσταση «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ» που αναφέρεται στη ζωή και το έργο  του Μίκη Θεοδωράκη. Η παράσταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 21.30   με ηχογραφημένο μήνυμα του συνθέτη , ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. «Η εκδήλωση αυτή αποτελεί για μένα μία ρεβάνς για λογαριασμό όσων πέρασαν από το νησί εκείνες τις εποχές» ανέφερε ο συνθέτης.
Για τις επόμενες περίπου τρεις ώρες, το κοινό , που αξίζει να σημειωθεί ότι  είχαν έρθει από όλη την Ελλάδα, όπως διαπιστώθηκε από τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε στο δήμο μας,   είχε την ευκαιρία να θαυμάσει την παράσταση και πολλές φορές να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη  και  κορυφώθηκε όταν ακούστηκε το  τραγούδι, σε στίχους Γιάννη Ρίτσου « Όταν σημάνουν οι καμπάνες».  Ήταν μια πραγματικά μαγευτική βραδιά , μια αληθινή εμπειρία ζωής .
Η  μετάβαση των θεατών στο νησί της Μακρονήσου έγινε με δύο πλοία, ξεκίνησε από τις 17.45 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 21.00.  Η επιστροφή έγινε επίσης τμηματικά και ολοκληρώθηκε στις 3.30 το πρωί. Οι θεατές που έφτασαν νωρίς είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον  υπαίθριο ναό του Αγίου Αντωνίου και το άγαλμα του Μακρονησιώτη Αγωνιστή.
Για την υλοποίηση της παράστασης χρειάστηκε να μεταφερθούν στη Μακρόνησο γεννήτριες, φωτισμοί, χημικές τουαλέτες,  και περίπου 5.000 καθίσματα. Η προετοιμασία κράτησε για περίπου 15 ημέρες. 
Η εκδήλωση ήταν δωρεάν για το κοινό,  όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.  Επίσης συμμετείχαν πολλές  εθελοντικές οργανώσεις όπως πρόσκοποι του Λαυρίου, μέλη των «Γιατρών χωρίς σύνορα», του «Ερυθρού Σταυρού» καθώς και αρκετοί απλοί πολίτες. Η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο  και η Πυροσβεστική  Υπηρεσία έλεγχαν για την ασφάλεια των επισκεπτών.
 Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρία Badminton, με συνεργασία  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Κέας και του Δήμου Λαυρεωτικής .
Το δήμο μας εκπροσώπησαν η  κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου- Αντιδήμαρχος Κέας  και ο κος Γιάννης Μουζάκης- τέως  πρόεδρος της Κοινότητας Κορησσίας Κέας.