Τις ημέρες αυτές πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Δήμου Κέας, ώστε να συζητηθεί το ζήτημα της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή των Κυκλάδων και να γίνει συντονισμός ενεργειών όλων των φορέων (Δήμου Κέας, Τοπικών Κοινοτήτων, Π.Π.Ιατρείου, Κέντρου Κοινότητας, Λιμεναρχείου, Αστυνομικού Τμήματος, Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, κ.α.) για την λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου προστασίας.

Ακολούθησε συνάντηση με την Πρόεδρο της Κοινότητας Ιουλίδας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κορησσίας (τηλεφωνικά) και το Κέντρο Κοινότητας, ώστε να δημιουργηθεί λίστα με τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα για την περίπτωση σεισμού καθώς και να καταγράψουν τα κτίσματα που κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης των 19 Δημάρχων του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων και του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κατά την οποία έγκριτοι σεισμολόγοι με την παρουσία του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του διευθύνοντος συμβούλου της ΚΤΥΠ, ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικοί. Το ρήγμα, όπως ανέφεραν, δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα νησιά παρά μόνον τμήματα των νησιών της Σαντορίνης, Αμοργού, Ίου & Ανάφης.

Τέλος, στις 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη Κλιμακίου Μηχανικών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποκλειστικά για τον έλεγχο των κτιρίων των σχολικών μονάδων του νησιού. Αφού εξετάστηκαν οι πιθανές επιπτώσεις του σεισμού, οι Μηχανικοί πιστοποίησαν ότι όλα τα  τα κτίρια είναι ασφαλή.

BESbswy