Καλοκαίρι 2018

Στην εκπομπή του Κωστή Χαλκιαδάκη “Βόλτα στην Ελλάδα” στη ριαδιοφωνική συχνότητα του ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε ο Δήμαρχος Κέας, κύριος Γιάννης Ευαγγέλου.

Συζήτησαν για τις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Κέα με στόχο να αναπτύξει περισσότερο τον θεματικό της τουρισμό, όπως οι θαλάσσιες δραστηριότητες, ο καταδυτικός τουρισμός, ο περιπατητικός τουρισμός, οι περιηγήσεις στη φύση. Πρόκειται συνήθως για μικρότερες  διεθνείς εκθέσεις με εξειδίκευση σε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και δραστηριότητες.

Αναφέρθηκαν επίσης στον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος, το Kea Challenge, που διοργανώθηκε αυτές τις ημέρες στην Κέα, αλλά και στο μοναδικό δίκτυο μονοπατιών του νησιού.

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια μίλησε για την αύξηση των κλινών και την βελτίωση της ποιότητας των καταλυμάτων μέσα από την ενοικίαση αρκετών εξοχικών κατοικιών.

Επιπλέον, ξεκινά στο προσεχές διάστημα η επένδυση της ξενοδοχειακής μονάδας One & Οnly, η οποία είναι πολύ σημαντική και για την τοπική κοινωνία. Προγραμματίζεται παράλληλα η διοργάνωση σεμιναρίων για επαγγέλματα που θα στελεχώσουν τη μονάδα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της, στο βαθμό που γίνεται, μέσα από την τοπική κοινωνία.

Η συζήτηση στη συνέχεια κινήθηκε γύρω από την αύξηση των επισκεπτών της Κέας και της αλλαγής της ταυτότητας τους. Σημαντικό είναι ότι η αύξηση αυτή σημειώθηκε και τους πλάγιους μήνες έχοντας σαν αποτέλεσμα τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, αναπτύσσεται και ο εγχώριος τουρισμός καθώς είναι αυξημένη η επισκεψιμότητα στα τριήμερα και τις αργίες.

Κλείνοντας, μίλησαν για το σπουδαίο γεγονός ότι οι Financial Times κατέταξαν το νησί της Κέας στους 10 καλύτερους προορισμούς της Μεσογείου.

Για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη μετακινήστε τον κέρσορα στη χρονική στιγμή 14.10:

Συνέντευξη του Δημάρχου Κέας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον τουρισμό