Η Δήμαρχος Κέας μιλά για το νησί στο γαλλικό Forbes

Η Δήμαρχος Κέας, Ειρήνη Βελισσαροπούλου, εμφανίστηκε ζωντανά μέσω βίντεο-κλήσης στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής και στην εκπομπή @υτοδιοίκηση με την Κέλλυ Κοντογεώργη την Κυριακή 29 Μαΐου.

Η Κέα θεωρείται ένα από τα νησιά GR-Eco Islands και εντάσσεται στην πρωτοβουλία για την πράσινη μετάβαση στα νησιά. Όπως ανέφερε η Δήμαρχος, στόχος στην Κέα είναι η βελτίωση των υποδομών με σεβασμό στο περιβάλλον και με σωστό προγραμματισμό. Προτεραιότητα αποτελεί το οδικό δίκτυο, αλλά και οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης. Η Δήμαρχος τόνισε ότι θέτουμε υψηλούς στόχους στις υποδομές γιατί είναι μείζονος σημασίας για την καθημερινή ζωή στο νησί αλλά και για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Σημαντικό πρόβλημα των κατοίκων είναι η έλλειψη ενός παιδικού σταθμού. Ο Δήμος, για την ίδρυση του σταθμού, έχει μισθώσει έναν χώρο ο οποίος είναι κατάλληλος, αλλά παράλληλα προχωρά και στην έκδοση άδειας για την ανοικοδόμηση ενός δικού του κτιρίου που θα στεγάσει μελλοντικά τον παιδικό σταθμό.

Στο ζήτημα των υποδομών ύδρευσης, είπε ότι ξεκινά σε λίγες μέρες η ύδρευση της περιοχής Ποισσών, μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού. Προχωρά παράλληλα το έργο της τηλεμετρίας με τα έξυπνα ρολόγια – μετρητές. Ο Δήμος εκπονεί επίσης μελέτη για 2 μονάδες αφαλάτωσης, ενώ κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων.

Η Δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της άποψης για την αυτονομία των Δήμων όμως και με την ανάλογη χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών. Αναφέρθηκε στο σημείο αυτό στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας λόγω της έλλειψης Τεχνικής Υπηρεσίας, πέραν της μίας μόνιμης υπαλλήλου.

Στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, εξήγησε ότι στην Κέα πλέον λειτουργεί ΧΥΤΑ, ενώ παράλληλα η Δημοτική Αρχή έχει δώσει έμφαση στην ανακύκλωση σε πολλά ρεύματα ώστε ο ΧΥΤΑ να επιβαρύνεται στο ελάχιστο. Ανακυκλώνουμε εκτός από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί, λευκοσίδηρο, και ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα και στρώματα. Πραγματοποιούνται, επιπλέον, δράσεις στα σχολεία ώστε τα παιδιά να κάνουν την ανακύκλωση τρόπο ζωής σε κάθε σπίτι του νησιού.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη: