Η Δήμαρχος Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου επισκέφθηκε την έκθεση Verde.tec, την κορυφαία Έκθεση Τεχολογιών Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο αναζήτησης ιδεών και λύσεων για τα ζητήματα του νησιού και παραχώρησε συνέντευξη στον διευθυντή του myota.gr, Χάρη Κουγιουμτζόπουλο.

Μίλησε για την εξελιξη του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού, αλλά και για τον ΧΥΤΑ και την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Σχετικά με τον νέο Παιδικό Σταθμό, επισήμανε τη σπουδαιότητα του έργου αυτού για την τοπική κοινωνία και τις προσπάθειες που γίνονται παράλληλα για να αποκτήσει ο Δήμος δικό του χώρο. Τα έργα οδοποιίας συνεχίζονται και ενώ αναζητούνται νέες χρηματοδοτήσεις. Επιπλέον, μίλησε για το νέο σύστημα τηλεμετρίας που έχει εγκατασταθεί στα δίκτυα ύδρευσης ώστε να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και την εξοικονόμηση του νερού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες και τα έργα που γίνονται για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Έχοντας επιλέξει την ήπια τουριστική ανάπτυξη η Κέα μπαίνει με αισιοδοξία στην τουριστική περίοδο που έρχεται.

Ο δημοσιογράφος σχολίασε στη συνέχεια σε ανάρτηση του:

“Είναι από τις καλές στιγμές της Αυτοδιοικητικής Δημοσιογραφίας. Να βλέπεις την ικανοποίηση μίας δημάρχου στο πρόσωπα και τα λόγια της. «Φτιάξαμε» «ολοκληρώσαμε» είναι οι λέξεις που σε κάνουν να νιώθεις ότι υπηρετείς κι εσύ τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σου αφήνει βέβαια και μια πίκρα το να ασχολούμαστε ακόμη με στοιχειώδεις υποδομές, όπως βιολογικός καθαρισμός, ΧΥΤΑ, ασφαλτοστρώσεις δρόμων, Παιδικοί Σταθμοί, υποδομές που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα πριν το 2000, αλλά παρ΄όλα αυτά και το ποτήρι μισογεμάτο δεν είναι κακό να το βλέπεις και να λες κάλιο αργά παρά ποτέ. Αυτοί οι νέας γενιάς δήμαρχοι των μικρών δήμων έχουν την δική τους αξία.”

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: