Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Δημάρχους των μικρών νησιωτικών Δήμων. Η Δήμαρχος Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου βρέθηκε στη συνάντηση δηλώνοντας την ικανοποίηση της για την πρωτοβουλία αυτή που έδωσε την ευκαιρία στην Κέα και άλλα μικρά νησιά να ακουστούν.

Όταν η Δήμαρχος πήρε το λόγο έθεσε στον Πρωθυπουργό τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Κέα. Αναφέρθηκε αρχικά στη συρρίκνωση της κτηνοτροφίας θέτοντας τον προβληματισμό της για το ζωικό κεφάλαιο που διαρκώς πέφτει και τις απαγορεύσεις που δημιουργούν εμπόδια και προβλήματα στην καθημερινότητα των κτηνοτρόφων αλλά και όλου του νησιού. Ως αποτέλεσμα πολλοί νέοι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν την κτηνοτροφία που είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας της Κέας μαζί με τον τουρισμό, ενώ αυτό δυσχεραίνει και το δημογραφικό πρόβλημα.

Στη συνέχεια μίλησε για τα έργα του Δήμου μας που έχουν ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ζητώντας να δοθεί προτεραιότητα στα νησιά που έχουν ζητήματα βασικών υποδομών και αναμένουν τα έργα αυτά να αλλάξουν καθοριστικά την καθημερινότητα τους.

Αναφέρθηκε έπειτα στον τομέα της Υγείας και στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κέας λόγω της υποστελέχωσης του Ιατρείου.

Τέλος, έθεσε το ζήτημα της υποστελεχωμένης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κέας που αποτελεί τροχοπέδη στην υλοποίηση σημαντικών μελετών και έργων για το νησί.

Ευελπιστούμε στα καλά αποτελέσματα της συνάντησης αυτής και στη συνέχιση της στενής συνεργασίας που ήδη έχουμε με παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων για την επίλυση όλων των προβλημάτων μας.