Μετά από πρόσκληση του Δήμου Κέας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη σύσκεψη στην Κορησσία για θέματα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του  νησιού με το Λαύριο.

Στη σύσκεψη εκλήθησαν και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Επαγγελματιών & Επαγγελματιών Κέας “Η ΠΡΟΟΔΟΣ 1945”, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Κέας “Ο Ξενομήδης” και οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρίες που έχουν την ευθύνη των καθημερινών και τακτικών δρομολογίων από  και προς το Λαύριο. 

Από τις εταιρίες παρευρέθη ο εκπρόσωπος της ΚΑΡΥΣΤΙΑ (MARMARI EXPRESS), κύριος Νίκος Καβαντούρης, ενώ από την GOUTOS Lines (ΜΑΚΕΔΩΝ), αν και προσκλήθηκαν και με υπομνήσεις, δεν συμμετείχαν. 

Από το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο, κ. Καβαλιέρο παρουσιάστηκαν οι απόψεις των δημοτών, οι οποίες προέρχονται από έγγραφες και προφορικές παρατηρήσεις ή προτάσεις των φορέων και άλλων χρηστών των πλοίων της γραμμής.

Οι απόψεις αυτές αφορούν στα θέματα συχνότητας των δρομολογίων, των ωραρίων και των αλλαγών των δρομολογίων, των τιμών των εισιτηρίων, της έγκαιρης ανακοίνωσης των δρομολογίων της επερχόμενης περιόδου καθώς και αυτών που, για επιχειρησιακούς λόγους, οι εταιρίες αποφασίζουν να τροποποιήσουν.

Από την πλευρά της εταιρείας του πλοίου ΜΑΡΜΑΡΙ EXPRESS, και δια του εκπροσώπου της, κ. Καβαντούρη, μας δηλώθηκε ότι θα εξεταστούν όλα τα ανωτέρω θέματα, κάποια εκ των οποίων θα μας γνωστοποιηθούν και θα ικανοποιηθούν με την επόμενη χρονιά, η οποία για το πλοίο αυτό θα είναι οι αρχές Μαρτίου 2015. 

Επί του παρόντος μας επιβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την ώρα αναχώρησης του δρομολογίου της Δευτέρας από τις 10:00 στις 07:30 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των εμπόρων και ότι αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις συνέργειας για ειδικές προσφορές – πακέτα για την προσέλκυση επισκεπτών σε συγκεκριμένες περιόδους της χαμηλής σαιζόν, στα οποία πακέτα θα πρέπει να συνεισφέρουν με ειδικές τιμές και οι επαγγελματίες και η ακτοπλοϊκή εταιρεία. 

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα κοινοποιήσει τα δρομολόγια της επόμενης περιόδου, ώστε αυτά να δημοσιοποιηθούν και να είναι γνωστά στους Έλληνες και αλλοδαπούς ταξιδιώτες έγκαιρα και να μπορούν να οργανώσουν το ταξίδι τους στην Κέα.