Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, στο θλιβερό άκουσμα του αδόκητου θανάτου της εκλεκτής συμπολίτη και τέως Δημάρχου Σοφίας Πιτυχούτη, ετών 82, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:

• Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας.
• Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου Κέας στην κηδεία, με επικεφαλής τη Δήμαρχο, κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, παρουσία της εκπροσώπου της Αντιπολίτευσης, κας Παρασκευής Γροσομανίδη.
• Να κηρυχθεί η σημερινή ημέρα, ημέρα της κηδείας της, ημέρα πένθους, με ανάρτηση των σημαιών μεσίστια σε όλα τα δημοτικά κτίρια και την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις.
• Να τελεστεί η κηδεία της τέως Δημάρχου με δαπάνη του Δήμου Κέας.
• Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της εκλιπούσας.

Η Σοφία Πιτυχούτη υπήρξε μία εκλεκτή αυτοδιοικητικός, ένας αεικίνητος και αξέχαστος Άνθρωπος που υπηρέτησε με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και πραγματική αγάπη την Κέα.

Αρχαιολόγος στο επάγγελμα, διετέλεσε Διευθύντρια του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και εξελέγη πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της Κέας (1999 – 2002), αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα της στην ζωή του νησιού. Ήταν υπόδειγμα μαχητικής γυναίκας, οξυδερκής, αποφασιστική και αισιόδοξη ως την τελευταία στιγμή και θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αγαπημένης της Κέας που θα τη φιλοξενεί για πάντα.