Στο τέλος του Ιουλίου ένα αρκετά αναλυτικό αφιέρωμα για την Κέα φιλοξενήθηκε στην ιταλική ιστοσελίδα www.viaggiamo.it σε συνεργασία με τον Δήμο Κέας. Το viaggiamo.it είναι ένα από τα πιο μεγάλα ταξιδιωτικά sites της Ιταλίας και μάλιστα ανήκει σε όμιλο μέσων ενημέρωσης με πολλά ακόμα μεγάλα sites, όπως το notizie.it. Έχει πλήθος ταξιδιωτικών οδηγών, συμβουλών, οδηγών μνημείων και σε αυτό αρθρογραφούν άνθρωποι με πάθος για τα ταξίδια.

Το άρθρο συστήνει την Κέα σαν ένα κρυφό παράδεισο των Κυκλάδων, πολύ κοντά στην Αθήνα. Μιλά για τα βασικά χαρακτηριστικά της και στη συνέχεια για τους οικισμούς και τις παραλίες της. Παρουσιάζονται προτάσεις για τις δραστηριότητες που προσφέρει το νησί και τρόπους να το εξερευνήσει κανείς. Η ιστιοπλοΐα, οι περίπατοι στο πολύ ενδιαφέρον δίκτυο μονοπατιών, η αρχαία πόλη της Καρθαίας και τα ναυάγια κλέβουν πάντα τις καρδιές των επισκεπτών. Φυσικά, προτείνονται στο αφιέρωμα και κάποια από τα τοπικά προϊόντα ως ένα γνήσιο κομμάτι του χαρακτήρα του νησιού. Ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Κέα είναι ότι αποτελεί ονειρικό προορισμό γάμων και εκδηλώσεων. Το φυσικό της κάλλος και η τζιώτικη φιλοξενία δημιουργούν μία αξέχαστη εμπειρία.

Στο τέλος μπορεί κανείς να δει το νέο βίντεο που δημιουργήθηκε φέτος για την προβολή της Κέας, όπως και τον λογαριασμό Instagram @kea.greece που μπορεί να ακολουθεί για να βλέπει υπέροχες φωτογραφίες του νησιού και προτάσεις. Ευχαριστούμε τον Eric Demarcq για την παραχώρηση της κεντρικής φωτογραφίας.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στα ιταλικά εδώ.