Στις 3 και 4 Ιουνίου 2024 μαθητές του νησιού μας θα βιώσουν τη χαρά της προσφοράς, μαγειρεύοντας στο σχολείο τους με την ομάδα του “The Love Van” που θα επισκεφθεί την Κέα μετά από πρόσκληση του Δήμου μας. Στη συνέχεια το φαγητό θα διανεμηθεί σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2024 και θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε τουλάχιστον 40 δήμους, εμπνέοντας τον εθελοντισμό στους μαθητές όλης της χώρας.

Ενα βανάκι γεμάτο προσφορά και αγάπη

Το “The Love Van” είναι μια ιδέα που γεννήθηκε το 2020 από τον αθλητή Λευτέρη Παρασκευά. Η ανάγκη για γρήγορη και άμεση βοήθεια, ενέπνευσε την ιδέα ενός οχήματος που θα μεταβαίνει σε κάθε έκτακτη κατάσταση και θα προσφέρει φαγητό σε ανθρώπους που δοκιμάζονται από μία φυσική καταστροφή ή άλλη έκτακτη κατάσταση. Από την αρχή της λειτουργίας του έως σήμερα έχει ενεργοποιήσει περισσότερους από 150 εθελοντές και έχει βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες και ανθρώπους.

Όνειρο της ομάδας ήταν πάντα η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Ο Λευτέρης Παρασκευάς παρέα με τον παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά κάνουν το όνειρο αυτό πραγματικότητα.