Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις Ποίσσες, με τη συνεργασία του Συλλόγου Ποισσών “Ο Άγιος Ισίδωρος” και του Δήμου Κέας. Με φόντο την όμορφη παραλία των Ποισσών και τον έναστρο ουρανό, πλήθος κόσμου διασκέδασε. Η ανταπόκριση επισκεπτών και κατοίκων ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, καθώς και η διοργάνωση εξελίσσεται και βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά παραδοσιακές τέχνες -όπως αυτή του αργαλειού- με στόχο να τις διατηρήσουμε ζωντανές. Στο χώρο υπήρχε ακόμα έκθεση λαϊκής τέχνης, ενώ οι παραγωγοί της Κέας παρουσίασαν προϊόντα από τη τζιώτικη γη φτιαγμένα με μεράκι. Την παράσταση έκλεψε η χορευτική ομάδα του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Καρθαία” και οι ντόπιοι μουσικοί, που παρέσυραν τους παρευρισκόμενους σε τζιώτικους ρυθμούς. Πολύτιμη ήταν, τέλος, η συνεισφορά των επιχειρήσεων του νησιού που στήριξαν τη διοργάνωση.

Ευχόμαστε και του χρόνου ακόμα καλύτερα, καθώς τέτοιες διοργανώσεις έχουν στόχο, όχι μόνο τη διασκέδαση, αλλά και τη διατήρηση των τοπικών μας παραδόσεων.